Суспільство (відео)

«Мама, тато, я – спортивна сім’я» серед родин військовослужбовців та учасників АТО (Відео)

На справжнє спортивне поле бою сьогодні перетворилася чернігівська лижна база.

Вперше військовослужбовцям, учасникам АТО та членам їхніх родин – і найстаршим, і найменшим, – довелося мірятися спортивними силами. Усіх об’єднала жага до перемоги у грі «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

— Це сім’ї військовослужбовців чернігівського гарнізону й учасників АТО. Сьогодні ми розпочинаємо цикл заходів разом із оперативним командуванням «Північ», — Віталій Довба, заступник директора обласної організації ФСТ «Україна».

Спортивно-оздоровчий захід організували, аби не лише познайомити між собою колег по службі, а й привчити військовослужбовців, їхніх дружин і дітей до занять спортом. На перші спортивні змагання зареєструвалися 17 чернігівських родин. Головна умова участі – мати гарне почуття гумору та дитину до 10 років.

— Спортивну естафету розпочали змаганням «ракетка-клюшка». Завдання складне, але з ним можуть впоратись навіть найменші учасники, — Яна Титенок, журналіст.

— Було важко, але я справилася трішки, — Єлизавета Шостак, учасниця змагань.

Хоч бігти з кулькою було важко, проте всі учасники отримали високі бали за естафету. І навіть найменші, яким усього по 4 роки.

— Дуже класно, якби лише дозволили дитині допомагати, то взагалі б було гарно, — Ірина Шостак, учасниця змагань.

Долали родини і кількаметрову дистанцію на величезних надувних м’ячах. Обстрибала усіх учасників родина Криштопів: мама Крістіна, тато Іван і син Дмитро святкують першу перемогу.

— Нам море по коліно. А тобі як стрибалося? Ой, я не вмію стрибати на шишаках таких, — Родина Криштопів, учасники змагань.

Однією з найважчих була естафета «Перегони на самокатах». Найменші учасники з завданням могли впоратися, а от найстарші часто опинялися на підлозі. Утім, родина Карпенків – мама Світлана, тато Юрій і донечка Анастасія – обігнали всіх на дистанції.

— Я пробував уже, а взагалі, я на машині просто вмію, а на самокаті простіше, — Юрій Карпенко, учасник змагань.

Завершили спортивні змагання естафетою «Снігоступи»: сімейні команди стрибали у мішках. Найважчим це завдання було для найменших учасників.

— Я постійно заплутувавсь. Але ж ваша команда перемогла? Так, це завдяки тому, що ми гуртом, ми разом, — подружжя Жирних, учасники змагань.

Поки конкурсна комісія рахувала бали команд-учасників, головний суддя змагань поділився враженнями: каже, наступного року «Мама, тато, я – спортивна сім’я» серед родин військвослужбовців обов’язкового треба проводити.

— Ви ж бачите, що змагання проходить дуже емоційно, родини одна одну підтримують. Це як одна велика родина, — Ігор Ліфар, головний суддя змагань.

Організатори вручили подарунки всім командам-учасникам, солодощі отримали найменші спортсмени, а золоті кубки подарували військовим гарнізонам, які відправили сюди свої родини. Третє місце у змаганнях «Мама, тато, я – спортивна сім’я»  виборола родина Жирних, срібло змагань отримала сім’я Дунаєвих, а найспритнішою командою сімейних змагань стала родина Криштопів.

Переможці – тато Іван, мама Крістіна і син Дмитро розповіли, у чому їхня сила.

— Сина в єдинстві і бажання займатися спортом. Більше жодних секретів, — Родина Криштопів, переможці змагань.

А відновлювали втрачені на змаганнях сили команди-учасниці біля польової кухні. Організатори частували родини військових козацьким кулешем і гарячим чаєм.

Ще статті по темі

Back to top button