Суспільство (відео)

Масляна по-громадівськи: чернігівські села святкують прихід весни (Відео)

Традиційне свято, що символізує прихід весни – Масляну,  з розмахом відмітили в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді. Для розвитку всіх її сіл,  цього разу вирішили надати право прийому  гостей селу Прогрес, яке порадувало всіх своєю гостинністю.

—  Ви бачите яке свято. Ви таких вареників, таких налисників ви в Чернігові бачили? —  Людмила Грищенко, староста с. Олбин.

—  Цим гулянням люди показували злагоду і показували, що вже зима відступила і що прийде весна, — Раїса Ондюк, адміністратор с.  Вовчок.

Голова громади та її мешканці зазначили, що фактично за рік її існування, вже можуть похвалитися своїми досягненнями та відчули реальні зрушення на краще після об’єднання.

— Сьогодні свято не тільки проводи зими, а це свято – підсумок роботи громади за рік.  Рік який пройшов ми закінчили з перевиконанням бюджету. А бюджет — це основа розвитку бюджету, — Володимир Кучма, голова Кіптівської обєднаної територіальної громади.

—  Набагато краще. Ми бачимо, що нам є допомога, — жителька Кіптівської об’єднаної громади.

—  В нашому селищі поміняли вікна в школі, приводиться до порядку Будинок культури. В принципі здвиги є, — Володимир Бардаков, завідуючий лабораторією відділення Інституту мікробіології в с. Прогрес.

Таке святкування вселяє надію в краще майбутнє українського села.  Об’єднані громади  стали тим кроком який дав людям з депресивної глибинки можливість самостійно навести лад на своїй землі. І вони достойно справляються з цим завданням.

Ще статті по темі

Back to top button