Суспільство (відео)

Матері відмовляються від новонароджених (Відео)

Сім молодих породіль відмовилися від своїх малюків протягом минулого року. Дві горе-матусі злякалися інвалідності, з якою на світ з’явилися їхні діти. Про це на ранковій нараді з мером повідомила начальник міського центру сім’ї, дітей і молоді. При пологовому будинку вже більше чотирьох років працює психологічна консультація, організована соціальними працівниками. Там переконані: більшість жінок відмовляється від малят, бо не може їх забезпечити.

«Жінки не готуються до появи маленької дитини, коли наші працівники приходять у домівки, то там жах», — начальник центру сім’ї, дітей і молоді Олеся Мазур.

Зараз кількість покинутих дітлахів зменшується, переконує головний лікар Чернігівського міського пологового будинку Василь Гусак. Телефоном він повідомив, що найбільше дітей, від яких відмовилася мати, медики зареєстрували в 2008 році. Тоді за рік таких маленьких було більше десяти. Нині в пологовому вже є одне маля, якого мама не хоче. А загалом протягом півтора місяця нового року на світ з’явилося майже чотири сотні маленьких чернігівців. Хлопчиків на п’ятдесят більше.

Ще статті по темі

Back to top button