Суспільство (відео)

Медична невідомість, — що (не) знають чернігівці про медреформу (Відео)

Цього тижня Верховна Рада дала старт новій медичній реформі. Вона передбачає зміну моделі фінансування. Також серед ключових пунктів ухваленого закону: страхова медицина, плата лікарям за надані послуги та вибір сімейного лікаря. Програма державних гарантій, передбачена законопроектом, визначатиме перелік та обсяг медичних послуг і лікарських засобів, оплату яких гарантуватиме держава за рахунок коштів Держбюджету.

Закони, якими вже з січня 2018 року запускається медреформа, ще не вийшли зі стін Верховної Ради. Про них багато чули, проте майже нічого не знають пересічні громадяни.

«Про медичну реформу я дуже мало знаю, і думаю, що всі так мало знають, тому що ніхто нічого не роз’яснює. Лише обмежуються таким взаємним обміном думками, дуже суперечливими. Одні кажуть, що це дуже добре, інші кажуть, що це дуже погано. Мабуть, це було б доречно там, де наша Супрун проживала – Америка, Канада, де є більш стабільний, надійний економічний стан у країні. А якщо в країні зараз такий розбрат, виживають люди – це дуже небезпечно. Взагалі невідомо, як будуть пересічні громадяни з невеличких сіл, міст виживати та забезпечувати себе медичною допомогою в разі необхідності».

«Якщо чесно, зараз нічого сказати не можу, тому що я про неї не читав. Я знаю, що вона є, однак конкретно нічого не можу сказати».

«Нічого не знаю, це раз. По-друге, нічого хорошого нема».                  

«Знаємо, що реформа не для людей».

«Ой, хтозна що, не можна й переказати. Як воно там все буде – не розбереш».

«Без поняття, чесно кажучи. Новини нема коли дивитись, тому нюансів, деталей не знаю».

«Вона ж не була опублікована, ми ж не ознайомлені. Достовірної інформації нема, тільки те, що в ЗМІ, більше нічого. Не встигли ознайомитись ні самі, ні нас не ознайомили».

«Вони не оприлюднюють майже всі реформи, це в них така методика, спосіб. Дивного нічого немає – нічого не оприлюднюється. Тому це нормально – для них, не для нас».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button