Суспільство (відео)

Медичне шахрайство по-чернігівськи, або хто лікує містян? (Відео)

Леонід Федусь з Анісова – інвалід першої групи. Нещодавно йому зробили складну операцію. Видалили легеню. Чоловік проходив лікування в обласній лікарні. Його родина витратила понад 30 тисяч гривень.

«Не подужаєш ходить в аптеку, давайте гроші і принесемо. Носили», — хворий Леонід Федусь.

Допомагати хворому зголосилася медсестра відділення торакальної хірургії, землячка Лідія Кузьменко. Гроші на ліки забирала сама, каже син Леоніда – Микола Тарасенко. Пояснювала, що у неї є знижки в аптеках. Згодом брала гроші за переливання крові та плазми, хоча ці послуги безкоштовні. Потім лікувала дідуся вже в нього вдома. Начебто лікар призначив. Після одного з уколів дідусю стало зле.

«Після уколу трусило, наче машину»,хворий Леонід Федусь.

Син дізнався про ціни на ліки, безкоштовне переливання крові і підрахував, що родину ошукали на 28 тисяч гривень. Після цього подав заяву до поліції. Не сподівався, що землячка видурить кругленьку суму. Бо їй довіряли.

«Без касових апаратів торгують , вводять людей в оману. Обслуговувала багато відділень лікарні», — син  Микола Тарасенко.

У поліції кажуть, що відкрито кримінальне провадження. Нині з’ясовують усі обставини справи.

«Відкрито кримінальне провадження за шахрайство. Максимальне покарання за цією статтею обмеження волі до 3 років», прес-офіцер міського відділу поліції Наталія Човпило.

Медсестру Лідію Кузьменко після інциденту звільнили з обласної лікарні. Ми намагалися з нею поспілкуватися, та жінка на зустріч не погодилася, посилаючись на зайнятість. Згодом на телефонні дзвінки не відповідала.

«Передзвоніть мені пізніше, я у маршрутці», — медсестра телефоном Лідія Кузьменко.

У медичних колах підтвердили, що жінка змінила не одне місце роботи. Працювала в різних лікарнях, де про неї розповідають різні історії. Діяла вона сама чи у змові з кимось, з’ясує слідство. Та цей випадок має стати уроком як для хворих, так і лікарів.

Ще статті по темі

Back to top button