Суспільство (відео)

Медикам – машину, Макошиному – освітлення: Менщину відвідав народний депутат Валерій Давиденко (Відео)

Майже 70 кілометрів електромереж, сотні ліхтарів, десятки сіл і тисячі задоволених людей. За сприяння народного депутата України Валерія Давиденка на Чернігівщині відновлюють вуличне освітлення.

Цього разу привід для радості є у жителів Макошиного, що на Менщині. З настанням сутінків для багатьох людей вулиці перетворюються на нездолані перепони, й дорога додому стає жахом.

Місцеві селяни нарікають на те, що освітлення на більшості вулиць немає майже 20, а то й більше років. А враховуючи проблеми з відсутністю роботи й належної інфраструктури, селище поступово залишають люди.

Залишилися одні старі люди. Треба піти когось зустріти з потягу, школи, циркового.

Освітлення дуже потрібне, і маємо надію, що на інших вулицях теж буде.

Вселити надію на краще у серця людей намагається Валерій Давиденко. Відновлення вуличного освітлення у Макошиному – крок уперед розвитку громади.

Селяни мають самі розпоряджатися своїми ресурсами, поповнювати казну і мати перспективу, переконаний нардеп. Попереду багато роботи. Відновлення інфраструктури – важливий момент для комфортного життя людей.

«Люди мають комфортно, не боячись, іти додому, не впасти у яму. Ми повинні все робити для того, щоб землякам було комфортно жити в будь-якому куточку Чернігівщини. Спільно з «Обленерго» робимо все і будемо», — народний депутат України Валерій Давиденко.

Крім вуличного освітлення, у Макошиному за сприяння народного депутата Валерія Давиденка нещодавно почався масштабний ремонт спортивної зали у місцевій школі. Наразі триває заміна підлоги.

Наступного року ремонтні роботи продовжаться. Не залишився осторонь нардеп і від проблем медиків. У Березні Менського району місцевій амбулаторії за сприяння Валерія Давиденка придбали нову автівку. Адже ескулапи не завжди мають можливість встигати на виклики. Тепер ситуація значно покращиться.

«Ваш заклад має процвітати, повинно бути все необхідне обладнання. Обслуговуємо 9 ФАПів, і однієї машини недостатньо, щоб своєчасно виїхати на виклик», — головний лікар амбулаторії Іван Грицик.

Березнянська амбулаторія обслуговує десятки навколишніх сіл і тисячі людей. Відстані між селами чималі. На велосипеді не доїдеш, особливо у холодну пору року. Тож нова автівка дозволить медикам приймати людей у віддалених селах вчасно і надавати необхідну допомогу.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button