Суспільство (відео)

Мельничук — про майбутнє «Кордівки» та «Чернігівторфу» (Відео)

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук розповів ЧЕline в унікальному інтерв’ю про створення РПК «Кордівка», про роботу «Чернігівторфу».

Про створення РПК «Кордівка»

-Ми говорили багато років про «Ялівщину». І це питання ще до кінця не вирішено. Ще йде паспортизація Ялівщини, але з «мертвої точки» справа зрушена. І ми можемо говорити, що РПК «Ялівщина» на сьогодні створена. І працює як комунальний заклад обласної ради. А «Кордівка» – це питання № 2. А взагалі треба, щоб у місті був «Зеленбуд», який відповідатиме й ефективно управлятиме зеленими насадженнями, легенями нашого міста, який доглядав би за парковими та заповідними зонами. Адже «Кордівка» за всіх часів була популярним і красивим місцем. От ми і хочемо дати поштовх міській владі – створивши РПК «Кордівка», і тоді передати до міської ради два рекреаційно-паркові комплекси. І вони забезпечуватимуть Чернігів саме чистим повітрям в Україні.

Про роботу «Чернігівторфу»

-«Чернігівторф» – обласне об’єднання державного підпорядкування. На сьогодні ми вже виїжджали до Києва і говорили про надання Іванцівському торфовому заводу Семенівського району дозволу на видобування торфу. Якщо цей дозвіл ми отримуємо, то це найголовніше, що працюватиме торфобрикетний завод. Це, по-перше, незалежні енергоносії, які видобувають на території нашої області. Це – робочі місця. Зниження вартості палива в комунальних закладах: школи, лікарні, ФАПи. Це найголовніше, що ми вирішуємо. І, я сподіваюся, ми цього досягнемо разом із нашою обласною адміністрацією.

Ще статті по темі

Back to top button