Суспільство (відео)

Менська «феміда» закрила очі у справі нападу на журналіста Трегубенка (Відео)

Відомий менський журналіст і блогер Сергій Трегубенко звернувся до районного суду зі скаргою на дії слідчого поліції, бо той начебто виніс неправдиве рішення у справі побиття Трегубенка під час виконання його службових обов’язків.

Інцидент стався у Мені 18 лютого. Журналіст Сергій Трегубенко вивчав громадську думку, коли побачив жінок, які опитували менян стосовно виборів. Усю розмову журналіст фільмував на робочу відеокамеру.

— Чого ви мене знімаєте? А мені цікаво, що ви робите. Це маркетингове дослідження на тему політики, вибори відбудуться 30 квітня, от ми і проводимо дослідження, люди розповідають свою попередню думку.

У розмову журналіста Трегубенка з представниками соціологічної компанії втрутився оцей чоловік. Місцевий житель Олег Гаркун. Він проходив повз людей, та, побачивши представника ЗМІ, одразу накинувся на нього – спершу з нецензурною лайкою, а потім навіть із кулаками.

— Чого ти оце х***ю займаєшся? Іди н***й звідси, я сказав. Ти що? Ти побив мені камеру.

Сергій Трегубенко звернувся до місцевої поліції. Утім, інспектор розцінив випадок, як звичайне хуліганство, і до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей не вніс. Виною всього Трегубенко вважає вплив на подібні інциденти місцевих ділків – радикалів Геннадія Примакова та Валерія Гайдукевича. Про це, зокрема, йдеться у скарзі, яку журналіст Трегубенко направив до суду.

«Те, що трапилося 19 лютого, можу віднести тільки на рахунок руйнівного впливу на культуру в нашій громаді Примакова та Гайдукевича. До речі, донька Гаркуна Олега Петровича є хазяйкою свинарника «Менський аграрник», власником якого раніше був Валерій Гайдукевич, котрий працює там нині начальником охорони. Ця подія виходить далеко за межі звичайного хуліганства і має у своїй основі прагнення зберегти в Україні та нашому місті суспільно-політичні взаємовідносини тоталітарного характеру, за яких вільна журналістика в суспільно-політичній царині вважається найлютішим ворогом режиму».

Під час судового засідання Трегубенко пояснив судді, що пан Гаркун його аж ніяк не цікавив. Бо журналіст у той час писав інтерв’ю з представницями соціологічної компанії.

 — Він був не у фокусі, не в центрі моєї уваги, він мене взагалі не цікавив, але втрутився у даний момент. Я розцінюю це втручання Гаркуна Олега як перешкоджання професійній діяльності журналіста, — Сергій Трегубенко,  журналіст.

Утім, присутня в судовій залі місцева прокурор розцінила дії того ж Гаркуна не як перешкоджання журналістській діяльності, а як нормальну поведінку людини, яку знімає камера.

 — У даному випадку громадяни був у кадрі, він не висловлював бажання на зйомку і, відповідно, висловив своє заперечення саме у такій формі, — Ольга Голован, прокурор Менської районної прокуратури.

На відео, яке відзняв Сергій Трегубенко, помітно, що Гаркун дійсно перший накинувся на журналіста і перший почав лізти в камеру. Утім, ані прокурор, ані суддя цей факт не взяли до уваги. Ба більше, під час судового засідання навіть не переглянули відео, яке Трегубенко додав до справи.

— Слідчий суддя ухвалив – у задоволенні скарги Трегубенка відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає, — Тетяна Сова, слідчий суддя Менського районного суду.

Рішення судді Сови журналіст Трегубенко розцінив як неготовність українського правосуддя ставати на захист честі та прав журналістів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button