Суспільство (відео)

Мери міст радять створювати замість Центрів адмінпослуг звичайні відділи (Відео)

Для багатьох населених пунктів області Центри з надання адміністративних послуг населенню – вже пройдений етап. Бо перші ЦНАПи почали відкривати років 5 тому. Утім, чимало міст і районів до цього часу вчаться і консультуються із фахівцями, як відкрити ефективний Центр і організувати його діяльність. Із цією метою Асоціація міст України провела чергову консультативну нараду для міських голів, їхніх заступників і керівників ЦНАПів.

— Тема сьогоднішньої наради – надання адміністративних послуг населенню Чернігівщини, а також центри надання адмінпослуг. Ми на сьогодні надаємо відповідні консультації економічного, фінансового, правового, комунікативного плану, — Михайло Литвин, виконавчий директор Регіонального відділення Асоціації міст України.

Створення й організація діяльності Центрів з надання адмінпослуг – справа надто складна і має багато підводних каменів. Для міста ЦНАП буде неприбутковим, адже гроші за платні послуги йтимуть у районний, а не міський бюджет. У цьому переконані міські голови. Приміром, у Бахмачі цей фінансовий момент передбачили і відмовились створювати єдиний районний адмінцентр. Натомість у місті працює відділ із надання адмінпослуг.

— Ми посадили двох реєстраторів, забрали їх з управління юстиції, в чому для нас користь? Створили відділ, у нас за минулий рік завдяки центру до міського бюджету надійшло більше мільйона надходжень з адміністративного збору, — Павло Шимко,  бахмацький міський голова.

За словами Павла Шимка, їх відділ із надання адмінпослуг працює ефективно і він зручніший для людей. До того ж прибутковий для міста. Тож радить вчити законодавство і проводити більше консультацій із фахівцями.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button