Суспільство (відео)

Мешканці Олишівки перекрили трасу Київ-Чернігів через бездіяльність Куліча (Відео)

Мешканці Олишівки провели ранок 24 грудня на трасі «Київ –Чернігів»  біля села Красивлівка. Люди перекрили проїзд автівкам аби їх нарешті почули. Мітингувальники звинувачують  керівника обласної  адміністрації у затягуванні процессу об’єднання їх громади та вимагають надати позитивний висновок.

 «Почекайте, от приймуть якийсь законодавчий акт, спочатку причина – межі району . Ми поїхали до Мінрегіон розвитку , згідно до закону про децентралізацію , межі району не є причиною для відмови у позитивному висновку на об’єднання. Тепер вони знайшли, що у нас не вистачає 1 мільйону на утримання громади», — активіст Олишівки Іван Славов.

В одну громаду хочуть об’єднатися Олишівка, Красилівка та СмОлянка. Активісти майбутньої громади запевняють, мають на руках усі документи для об’єднання, до обласної адміністрації подали їх ще у серпні. Та в ОДА мають власне бачення, як має проходити реформа на Чернігівщині. Позицію влади щодо питання об’єднання Олишівської громади озвучив заступник голови ОДА Леонід Сахневич на брифінгу ще у вересні.

«Створення Олишівської громади із 3 райнами і вони будуть визнані не спроможними , ми створимо громаду, яка буде на папері , але вона не отримає ніяких фінансів. Вона не перспективна ця громада і люди повинні визнати , нема майбутнього у громад из трьома селами і трьома районами», — заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

На акцію, яку влаштували активісти водії реагували по різному, хто був згоден почекати

«Не дуже добре, але треба значить треба», — білорус Сергій Пирогов.

Більшість же поспішала у власних справах, та стояти у заторі не збиралась.

Ви зараз порушуєте дієздатність держави, я військовий, полковник , мені треба терміново на аеродром Півці . Пропустіть мене одного, і родіть що хочете.

Щоправда активісти давали дорогу тим, хто поспішав до лікарні та спецтехніку.

Представники обласної адміністрації до людей так і не приїхали, автомобілісти ж знаходили шляхи об’їзду протестувальників.

Ще статті по темі

Back to top button