Суспільство (відео)

Мешканцям чернігівських гуртожитків дозволять спільно приватизувати кімнати (Відео)

Чернігівцям, які живуть у гуртожитках, дозволять нарешті приватизувати їхні кімнати. Про це зазначив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на ранковій нараді в мерії. Але такий подарунок можливий лише після низки масштабних процедур, що ляжуть на плечі самих мешканців.

«Якщо ви хочете отримати житло, то збирайтеся, але управління повинно визначити перелік осіб, які претендують на приватизацію. Зібрати людей і пояснити їм цю ситуацію. Далі вони збирають своє ОСББ, скидаються, роблять проект, заміну комунікацій, відповідно, заміну мереж, збільшення потужності електромереж, все, що треба, і приватизовують житло. Це вигідна для них пропозиція», — розповідає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Владислав Атрошенко дав доручення комунальним підприємствам скласти перелік технічних вимог до жителів гуртожитків, які претендують на приватизацію. Допоки завдання не будуть виконані, житлово-комунальне господарство не візьме на баланс таку будівлю, а відтак, люди і надалі винайматимуть кімнати. Також мер наказав підготувати повний список чернігівських гуртожитків, аби приватизаційні роботи проводити спільно в усіх.

«Далі списком ми приватизуємо там повністю за адресами, цілими будинками, і нехай люди займаються собі своїм житлом», — продовжує чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Мер зазначив, що таким чином він повністю знімає з міської влади відповідальність за долю гуртожитків, пригадуючи випадок із обвалом стіни на Попудренка. Відтепер самі ж жителі хазяйнуватимуть у будівлях і відповідатимуть за їх безпеку. Варто зазначити, що капітального ремонту потребують не лише гуртожитки, а й багатоповерхівки Чернігова. На нараді в міській раді звітував начальник КП «Новозаводське» Віталій Морський. Він зазначив, що житловий фонд цього району достатньо зношений.

«Будинків дореволюційної забудови – 30%, 5% – довоєнні, а решта будинків 40-90-х років. Було проведено обстеження 72 житлових будинків, зокрема будинків, які рішенням міськвиконкому були раніше визнані трухлявими й аварійними, та будинків, що мають тріщину. Результати – 27 будинків потребують експертного обстеження», — зазначає начальник КП «Новозаводське» Віталій Морський.

 Аби запобігти аварійним ситуаціям у житлових будинках, міський голова доручив комунальним підприємствам скласти списки всіх без винятку чернігівських будинків і почергово їх ремонтувати. І не лише ті, які потребують негайної реконструкції. Чи виконуватиметься доручення мера – покаже час.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button