Суспільство (відео)

Мінометний вогонь і гарматні постріли трясли землю під Черніговом (Відео)

На Гончарівському полігоні армійці провели змагання артилерійських батарей на першість командування Сухопутних військ України. Участь у військовому турнірі взяли й військові оперативного командування «Північ». Головною цікавинкою цього дня турніру стали канонади гармат.

«Снаряд фугасний. Вага його 46 кілограмів. 40 кілограм металу, 6 кілограмів вибухівки. Осколочно-фугасний так само. Радіус осколків 300 – 400 метрів розліт», — Віталій, артилерист.

Змагання, крім пострілів із гармат «Гіацинт Б», передбачали вправність у мінометних чергах, реактивній артилерії, самохідних артилерійських установках та інших номінаціях.

«Завдання нам давали – біг, спортивні завдання. Зараз ми розклали гармату. Готуємося до стрільби», — Євген Приступнюк, старший солдат, командир гармати.

«Упродовж трьох днів відбувалися змагання артилерійських батарей на Гончарівському полігоні. Підрозділи змагалися в трьох різних номінаціях. Це тактична номінація, спеціальна та спортивна», — Віталій Кирилов, підполковник, начальник прес-служби оперативного командування «Північ».

Спортивна номінація передбачала подолання психологічної смуги перешкод. Спеціальна – перевірку рівня знань, а в тактичній номінації здійснювали переміщення бойових порядків на різні вогневі позиції. Загалом змагання є всеукраїнськими, і Чернігівщина приймала один із етапів. За мету заходу військові ставили удосконалення нашої армії.

«Визначити рівень підготовки кращих і спланувати, що ми можемо зробити, щоб ракетні війська й артилерія ще краще були підготовлені», — Олександр Вахнін, підполковник, головний суддя в номінації з підготовки офіцерів зі стрільби та управління вогнем.

Фінальна частина турніру відбудеться наприкінці жовтня на військовому полігоні в Дівичках Київської області. А закінчиться він до Дня ракетних військ та артилерії – 3 листопада. Переможці будуть нагороджені грошовими призами.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button