Суспільство (відео)

«Міська лікарня № 4 – болюча проблема для Чернігова», — Валентин Мельничук (Відео)

Чому постало питання закриття міської лікарні № 4

«Зараз триває реструктуризація структури управління регіонами. Створюються громади, і необхідно створювати госпітальні округи. Населення міста Чернігова не збільшується, єдине правильне рішення, яке прийняв міський голова, – залишити лікарню та створювати округи, а лише потім дивитись, що з цього вийде».

Чому лікарні стають баластом для бізнесу та міста

«Усі лікарні, що знаходилися на балансі промислових підприємств, уже віддані на баланс міської ради. На сьогодні, коли населення міста не зростає, а промисловість скидає непотрібні галузі, от і виходять надлишкові ліжко-місця, вони не дають позитиву для управління охорони здоров`я».

Як фінансується медична галузь          

«Фінансування не збільшується, а зменшується. Фактично промисловість не працює, економіка стогнує, з цього виходить, що витрати на соціальну сферу щоразу менші в Україні. Тому громада сама вирішує, як їй краще. Правильно, що міський голова зустрівся з людьми і залишив лікарню. Спілкування з людьми приводить до правильних результатів».

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Блин, стремно. Как только все это добро переписали на баланс города, шансов у районов осталось не много. Только путем митингов как с 4й больницей можно повлиять на Атрошенко, чтобы тот не продал новые поступления на балансе или не закрыл их — больницы, школы… (((

Back to top button