Суспільство (відео)

Міська влада Чернігова не хоче фінансувати професійний спорт? (Відео)

Міська влада хоче припинити фінансування професійного спорту у місті. Зокрема, з наступного року жіночий футбольний клуб «Легенда» та волейбольні клуби «Буревісник» можуть залишитися без  грошей з міського бюджету. Таку думку висловив начальник фінансового управління Олександр Мельник на зустрічі зі спортивною громадськістю Чернігова. Головний фінансист вважає, що футбол та волейбол у місті – це бізнес, який фінансувати не потрібно і обтяжливо для бюджету.

«Це громадські організації. Футбол – це комерційний вид спорту. Жіночий більш розвинений у нас. Я не буду пропонувати фінансувати ці громадські організації у 2017 році і буду просити депутатів підтримати це», — начальник фінансового управління міської ради Олександр Мельник.

Міська влада планує фінансувати виключно дитячий спорт. Начальника управління зовсім не хвилює перспектива дітей спортивних шкіл, якщо припинять існування дорослі команди. Логіка чиновника важко піддається розумінню. Міська влада заганяє чернігівський спорт у жорсткі рамки , кажуть спортивні функціонери. З 2017 року мерія збирається фінансувати виключно заклади комунальної власності. Всім іншим доведеться шукати альтернативні джерела. Тому спортивним товариствам владці пропонують передати школи під свою юрисдикцію. Мовляв, це піде на користь.

«Ми не знаємо ваших джерел фінансування. Хочемо розуміти, як далі співпрацювати», — заступник міського голови Ольга Хоніч.

«У 2017 році фінансувати спорт ФСТ не будемо. Якщо буде бажання працювати за бюджетні гроші, є пропозиція переходити до міської ради. Ми забезпечимо всі умови. Нам будуть відомі обсяги фінансування, а ви будете з гарантіями», — начальник фінансового управління Олександр Мельник.

Натомість спортивні функціонери бачать у змінах загрозу та бажання керівництва міста взяти під свій контроль спортивні об’єкти, а головне призначення керівників спортивних шкіл. Та й у разі переходу до комунальних закладів тренери втратять у зарплатні, адже новостворені спортшколи не матимуть відповідної категорії.

«Реорганизация должна идти на улучшение. Школы ваши не будут иметь категорию, потому что новые. То что вы озвучиваете не пойдет на пользу», голова обласної організації спортивного товариства «СПАРТАК» Ігор Григор’єв.

«Сегодня ставяться жесткие условия. Выбора не остается. Если хотим сохранить школы, надо соглашаться на этиусловия.  Других шансов нам не оставляют»,заступник голови обланої організації спортивного товариства «ДИНАМО» Вадим Романов.

Перспективи розвитку чернігівського спорту і шкіл спортивних товариства туманні. Міська влада дала зрозуміти, що з наступного року фінансуватиме тільки своїх. Спортивні товариствам доведеться робити нелегкий вибір.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Понятно. Наши чинуши решили еще и со спорта денег поиметь… Обещания Атрошенко превратить Чернигов в город европейского стандарта оказались не больше чем пшиком. Опять((( Только и умеет, что трындеть, а сам думает, где бы еще с бюджета в собственный карман денег потянуть!

Back to top button