Суспільство (відео)

Міську раду та телеканал «Дитинець» покарали через голослівність Атрошенка (Відео)

Судова тяганина нардепа Валерія Давиденка із Чернігівською міською радою та телеканалом «Дитинець» набула діаметрально протилежних результатів. Нагадаємо, на одній із розширених нарад міський голова Владислав Атрошенко висловився про незаконні лазні на березі Десни, які належать начебто помічнику народного депутата України Валерія Давиденка.

Телеканал «Дитинець» інформацію підхопив і поширив.

Спершу 25 вересня Деснянський районний суд відмовив у задоволені позову народному депутату, який намагався захистити свою честь, гідність і ділову репутацію, вимагаючи спростувати недостовірну інформацію. Після цього справою зайнявся Апеляційний суд області.

«У самому сюжеті, в інформації міститься єдине прізвище та статус народного депутата, саме Давиденка, саме через належність помічника, який утримує незаконні лазні, формується неправдиве уявлення в необмеженого кола осіб. Жоден із його помічників, які офіційно є як консультанти і помічники, не має жодного стосунку до будь-яких лазень у місті Чернігові, законних, незаконних, будь-яких», — представник народного депутата України Валерія Давиденка Микола Торбєєв.

Відстоюючи позицію відповідачів, представник міської ради та телеканалу «Дитинець» почав наголошувати на тому, що сторона позивача перекручує інформацію.

«Зцього приводу тривав спір щодо помічника народного депутата Давиденка, не з приводу самого Давиденка. Де ми тут побачили ознаки причетності, зв’язку дії з наслідком? Йдеться про перекручування слів, довільне тлумачення цих слів, заміщення особи, яка є потенційно потерпілою, замість помічника депутата виступає сам депутат», — представник Чернігівської міської ради та ТОВ «Ліга» Дмитро Федоров.

Заслухавши обидві сторони, судді покинули залу засідань, аби прийняти рішення. В результаті голослівну промову міського голови Владислава Атрошенка Апеляційний суд області визнав недостовірною, рішення Деснянського суду від 25 вересня скасував. Апеляційну скаргу нардепа задовольнили частково.

«Зобов’язати ТОВ «Ліга» видалити інформацію – частину відеосюжету під назвою «Що буде з лазнями на березі Десни» з мережі Інтернет, каналу Ютуб», — суддя чернігівського Апеляційного суду Євгеній Бечко.

Також товариство «Ліга» має спростувати інформацію в мережі Інтернет та в ефірі телеканалу «Дитинець» шляхом розміщення інформації в такий же спосіб.

«Інформації такого змісту: інформація, поширена на телеканалі «Дитинець», є недостовірною», — суддя чернігівського Апеляційного суду Євгеній Бечко.

«Цим судовим рішення було визнано, що не може найвища посадова особа робити безвідповідальні заяви без жодних наслідків. Крім того, цього вимагає ще й етика, про яку останнім часом дехто забуває», — представник народного депутата України Валерія Давиденка Микола Торбєєв.

Відповідачі також відшкодують судові збори. Утім, моральної компенсації, яку нардеп Давиденко оцінив в 1 гривню, він не отримає. Рішення суду можна оскаржити протягом 20 днів, подавши касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button