Суспільство (відео)

Мисливці Чернігівщини готові до бунту (Відео)

Кількість членів Товариства мисливців та рибалок на Чернігівщині зменшується, бо люди невдоволені ситуацією в мисливському господарстві області.

Особливо молодь. Кажуть, багатії відбирають кращі угіддя. Звірів меншає. Браконьєри взагалі знахабніли.

На звітно-виборчій конференції обласної ради Товариства мисливців і рибалок відверто говорили про проблеми. Мисливці переконані: не можна стояти осторонь негараздів, а треба негайно діяти. Інакше невдовзі полювати буде ні на кого і ніде.

— Я проїхав областю і поговорив із молоддю. Там бунти назрівають. Є угіддя, а немає звіра, або є звір, а угіддя – у приватній власності, — Віталій Довбах, голова ради мисливців та рибалок Чернігова.

Мисливці вважають, що настав час створювати державну службу для боротьби з браконьєрами. Власних сил замало.

— Браконьєри знахабніли, а сучасна техніка робить їх невловимими і безкарними. Тому для ефективної охорони мисливських угідь потрібна державна служба, за прикладом Білорусі та європейських держав, — Олена Сачок, голова обласної ради мисливців та рибалок.

Великою проблемою на сьогодні для товариства є заборона полювання на диких кабанів через спалах африканської чуми свиней. Тому мисливці сподіваються, що невдовзі в області відновлять повноцінне полювання.

Ще статті по темі

Back to top button