Суспільство (відео)

Терпець урвався: чернігівці благають звільнити корупціонера Нагалюка (Відео)

Чернігівські активісти провели пікет під стінами Деснянського басейнового управління, вимагаючи звільнення його керівника Сергія Нагалюка.

Останнього звинувачують у фінансових зловживаннях і родинних підрядах.

Це кумівство, це безлад, ніколи далі не повторювались. Людина, яка сидить тут уже більше 10 років, повинна піти, а на її місце має прийти патріот, українець, — Олександр Бондарев, громадський діяч.

Щоб проінспектувати та перевірити всі звинувачення на адресу Нагалюка, була створена спеціальна комісія, до якої ввійшло керівництво Державного агентства водних ресурсів України та громадські активісти, які небезпідставно вважали, що київські інспектори лише прикриватимуть «гріхи» чернігівських підлеглих.

  Є звернення громадських активістів, народних депутатів із приводу діяльності начальника цього управління. Скарги різного характеру. І з приводу орендних відносин, із приводу використання майна, з приводу використання бюджетних коштів, — Михайло Хорев, перший заступник голови Державної агенції водних ресурсів України.

З усіх звинувачень найбільш вагомим були дані фінансової інспекції, яка перевіряла діяльність чернігівських «водників» і виявила значну кількість порушень, головним із яких було списання бутового каменю для укріплення берегів  Дніпра, що біля Любеча.

  Викладено порушень майже на чотири мільйони гривень. Каменю не було згідно з цією зустрічною звіркою. І, відповідно, вартість цього каменю становить 3 мільйони 367 тисяч. Завищено витрати з використання дизельного пального. Прийняті й оплачені витрати, пов’язані з відрядженням, не відповідають фактично зазнаним витратам, — Валентина Остапенко, представник Управління Північного офісу Держаудит-служби в Чернігівській області.

Як підсумок роботи комісії покарання отримають тільки рядові працівники басейнового управління, а Нагалюк, проти якого й мітингували активісти, у більшості звинувачень вийшов сухим із води. Також було вирішено поновити звинувачення фінінспекції в розкраданні бюджетних коштів, а щоб вони не розтягнулись у безкінечності, громадськість пообіцяла тримати все під своїм контролем.

Ще статті по темі

Back to top button