Суспільство (відео)

Мобільна допомога: Куликівський район отримав додаткові можливості УЗ-діагностики (Відео)

Лікарі Куликівської районної лікарні невдовзі матимуть можливість у польових умовах проводити ультразвукову діагностику щитоподібної та молочної залоз.

До цього бригада медиків, яка щочетверга виїжджає до населених пунктів району і проводить комплексні огляди, мала можливість діагностувати тільки органи черевної порожнини. Додаткові датчики УЗД-апарата були придбані за сприяння народного депутата України Валерія Давиденка.

«Валерій Миколайович. Співпраця у нас тісна, можна сказати. Про наш заклад він не забуває. Дуже приємно, що була така акція від народного депутата, що всі заклади його округу були забезпечені медичним обладнанням», — Оксана Хорошок, головний лікар комунального закладу «Куликівська центральна районна лікарня».

Обранець від Куликівщини почув побажання людей під час реалізації ініційованого ним проекту «Мамолог» програми «Здоров’я жителів Чернігівщини» – із запобіганню раку молочної залози. Це не єдина допомога від народного обранця. Конструктивна співпраця з лікарнею відбувається постійно.

«Ось ми отримали субвенцію в сумі 103 тисячі. Ми за системою Прозоро замовили портативний електрокардіограф, 5 ноутбуків», — Лідія Дмитришина, головний лікар комунального закладу «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Сприяння в отриманні фінансування з фондів державного бюджету має не тільки лікарня. Так, будь-яке звернення керівництва Куликівської школи завжди отримує підтримку і розуміння Валерія Давиденка.

«За його сприяння нам вдалося перекрити дах школи, що протікала в 27 місцях протягом десяти років. Цього року завдяки Валерію Миколайовичу буде проведено ремонт підлоги на трьох поверхах центрального корпусу», — Ольга Труш, директор Куликівської ЗОШ.

Діти постійно отримують подарунки на свята, був облаштований комп’ютерний клас. Серед планів – допомогти в підготовці проекту з утеплення школи, вже створені проекти з ремонту каналізаційної мережі лікарні вартістю майже один мільйон гривень та із заміни вікон терапевтичного відділення на 300 тисяч.

Журналіст – Олег Дешура

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button