Суспільство (відео)

Мода на спінер: нова іграшка захопила чернігівців (Відео)

У транспорті, на білбордах і просто в руках перехожих спінер – нову напрочуд популярну іграшку – сьогодні можна побачити на кожному кроці. Маленький вертун із підшипником посередині й трьома лопатями, які швидко крутяться на пальцях, замінив чернігівським дітлахам смартфони і планшети.

«Коли я граюся зі спінером, то можу крутити його близько півтори години».

«Цікавий тим, що діє як антистрес. Коли його розкручуєш, можна дивитись, як він наче в різні сторони крутиться», – зазначив Данило, власник спінера.

Принцип дії головного бестселера 2017 року схожий на дзиґу. Завдяки своїй конструкції він довго крутиться, даючи розрядку нервовій системі та вивільняючи зайву енергію, стверджують фахівці, а також розвиває моторику та підвищує чутливість пальців. Не встояли перед антистресовою крутилкою навіть дорослі. Тому нині спінери просто «розмітають» із крамниць, а там вони на будь-який смак, колір і гаманець.

«Спінери йдуть від 50 гривень. Різниця у їхньому зовнішньому вигляді й якості. Є й кращі – по 90, 120, 130, 140, 150 гривень і вище. Відповідно, тут якісніший пластик, є обтяжувач, підшипники, малюнки чи однотонні, металеві чи, наприклад, із блискучими вставками, із підсвічуванням, музикою», – розповідає продавець-консультант Руслан.

Хто вміє крутити спінера не тільки в руках, але й на лобі чи кінчику носа – це вищий пілотаж. Умільці вже заполонили соцмережі роликами різноманітних трюків із новою іграшкою.

Однак, на противагу велетенській армії прихильників вертуна, почала з’являтися інформація про його шкоду. Деякі школи в США користування цією іграшкою уже заборонили, адже новомодна забавка повністю захоплює увагу дітей і відволікає від занять. У нас, можливо, це попереду.

«Сьогоднішній випадок, коли діти прийшли до центру зі спінерами. Почалися заняття, всім цікаво, аж тут якийсь відволікаючий момент, дитина згадала, що в неї є спінер, починає крутити, і все – вона виключилась. Потім приходили батьки, ми попросили, щоб вони до вечора забрали спінери, бо діти відволікаються на них, діти не чують і це не пішло на користь», – поділилася Лариса Пащенко, директор Центру розвитку «Орігамі».

Крім того, відповідно до отриманої інформації з міжнародної системи повідомлень про продукцію, іграшка-спінер певної моделі становить серйозний ризик. А батькам радять уважно читати етикетку на товарі й насамперед звертати увагу на те, з якого матеріалу виготовлена така іграшка. Експерти також рекомендують не давати гратись спінером маленьким дітям. Хоч він має суцільну конструкцію, але від удару може розпастись на деталі, які малюк може проковтнути.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Я покупал у этих ребят Спиннер. Молодцы , хорошее у них качество. Они в ТРЦ Голливуд.

  2. Не знаю какое качество у кого, но брали в Голливуде у парня и ребенок уже месяц как доволен! И цена соответствует.

Back to top button