Суспільство (відео)

Модернізація зупинок громадського транспорту в Чернігові: без сигаретних кіосків і з камерами спостереження (Відео)

Уже найближчим часом зупинки громадського транспорту в Чернігові набудуть зовсім нового вигляду.

Вони будуть сучасні, з камерами спостереження, тривожними кнопками і навігаційною схемою руху транспорту.

Концепцію нових зупинок обговорювали на засіданні Громадської ради при Чернігівському міському голові. За переконаннями депутата міської ради Сергія Вакуленка, модернізація зупинок має здійснюватися комплексно.

Концепція дуже актуальна, вона була актуальна дуже давно, і моя особиста думка, що на сьогодні зупинкові комплекси повинні мати вигляд зупинкових комплексів, а не магазинів, кіосків, якихось торгових павільйонів, тому що це ганьбить місто Чернігів і будь-який інший обласний центр.

Якщо у нас все ж таки займатися концепцією і якщо в нас зупинки будуть, вони повинні бути повністю від А до Я: це повинен бути цілий зупинковий комплекс, а не якесь напіврішення.

Зупинковий комплекс у будь-якій європейській країні і країнах СНД передбачає насамперед нормальний прозорий павільйон, що дає можливість нормально побачити автобус, який наближається, щоб не було там рекламою все зашите спереду і ззаду, щоб не було там бутиків і магазинчиків, щоб був вільний доступ, щоб не було там холодильників для пива чи лимонаду.

Це повинен бути прозорий комплекс, у ньому має бути освітлення в будь-який час доби, в цьому комплексі має бути табло, на якому є якась інформація або, наприклад, інформація про рейс автобуса, коли під’їжджає той чи інший автобус.

Якщо використовувати табло, то треба ставити JPS-навігацію в автобусах, систему супутникового нагляду, що дає можливість це все моніторити і показувати, через скільки часу приїде автобус. В Європі нормальний зупинковий комплекс оснащений камерами відеоспостереження.

Це камера, що допомагає стежити за правопорядком, дає змогу знайти якогось злочинця, відповідно, є тривожні кнопки, будь-яка людина, не знаючи номера поліції, може натиснути тривожну кнопку і приїде одразу наряд міліції.

У нормальному сучасному зупинковому комплексі передбачений навіть обігрів, тобто це інфрачервоні лампи, які в зимовий період обігрівають пасажира, і людина в комфорті може постояти та почекати, поки приїде автобус.

Ще статті по темі

Back to top button