Суспільство (відео)

Молитва за мир і нагородження Героїв: Павло Смирнов з Чернігівщини отримав відзнаку Президента України (Відео)

«Слава тобі, Боже, слава»

Молитвою за мир у нашій країні та благополуччя кожного українця чернігівці розпочали святкування 26-го Дня Незалежності України. Слова до Бога висловили священики Української православної церкви Київського патріархату. Вранішні урочистості пройшли біля пам’ятного знака «Борцям за волю і незалежність України».

«Ми віримо, і переконані, що невдовзі прийде і той день, коли ми відсвяткуємо перемогу, єдність, цілісність, суверенітет на цілій території України, і цей синьо-жовтий прапор замайорить знову і над Донецьком, і над Луганськом, і над Сімферополем, і над Севастополем, і туди прийде мир», — наголошує архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

 Уже четвертий рік поспіль українці святкують День Незалежності, преживаючи війну на сході України. Нині на Чернігівщині проживають понад 11 тисяч офіційних учасників АТО, серед них майже три тисячі – це чернігівці. За роки російсько-українського конфлікту ми втратили 158 захисників кордону. На урочистостях були присутні матері тих Героїв, які померли за мир, що за нього сьогодні молиться вся Україна.

«Я дуже люблю свою Україну,  пишаюся своєю державою і пишаюся тим, що мій син віддав за це життя – за свободу і Незалежність України», — відзначає мати загиблого Володимира Близнюка Олена Белеванцева.

Із Днем Незалежності Чернігівщину привітав голова облдержадміністрації Валерій Куліч. У своїй промові він говорив про війну на сході, про патріотизм, про важливість президентських реформ і довогоочікуваний українцями безвіз.

«Переконаний, що віра у мирне і заможне майбутнє України живе в серці кожного з нас, і я щиро бажаю, щоб ця непохитна віра справдилася, бо ми, українці, того варті», — говорить голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Після палкої промови очільник області вручив державні нагороди кращим чернігівцям, які відзначилися своєю працею та військовим подвигом. Серед нагороджених – 26-річний Павло Смирнов із Полуботок, який помер у квітні цього року, отримавши поранення під час мінометного обстрілу в зоні АТО. Орден Богдана Хмельницького ІІІ отримав батько Героя.

«Він з дитинства хотів бути військовим і став військовим, і загинув за Україну, казав, що треба захищати нашу Україну», — розповідає мати Павла Смирнова Тетяна Смирнова.

Завершили офіційні заходи покладанням квітів до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України». Квіти віднесли Героям Небесної Сотні на Красну площу а також до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Как можно поиграться смертью сына? Вообще люди с ума сошли.

Back to top button