Суспільство (відео)

Морози та хуртовини зіграли з водіями Чернігівщини злий жарт (Відео)

Під час різдвяних вихідних Чернігів та область нещадно засипало снігом, лютували морози. Найпершими від таких погодних умов постраждали власники автівок, чимало машин застрягало в снігових пастках, вивільнитись із яких без допомоги рятувальників не вдавалось.

— Протягом 7-8 січня підрозділи управління ДСНС у Чернігівській області 12 разів залучалися для вивільнення автівок зі снігових заметів…

Події ставались здебільшого в Талалаївському, Щорському та Ріпкинському районах, — Олександр Івченко, помічник начальника УДСНС області.

У заметах опинялись легкові автомобілі , вантажівки. Із снігу в Ріпкинському районі та Чернігові доводилось витягати навіть карети швидкої допомоги.

— Швидка їхала на виклик, машину крутонуло, вона застрягла в сніговому заметі, — Олександр Івченко, помічник начальника УДСНС області.

Основна ж причина потрапляння водіїв у такі неприємні ситуації – нечищені та непосипані дороги. На щастя, в усіх випадках минулося без жертв. Єдине, людям доводилось по кілька годин мерзнути, поки рятувальники звільняли їхні автівки зі снігового полону. Надзвичайники вкотре наголошують: під час особливих погодних умов і підготовка навіть до нетривалої подорожі має бути особливою.

— З огляду на наші погодні умови, рятувальники радять водіям утриматись від далеких переїздів, але якщо виїхати необхідно, намагайтесь перевірити технічний стан авто, заправку пальним, із собою обов’язково взяти теплі речі, гарячі напої, — Олександр Івченко, помічник начальника УДСНС області.

Серед важливих пунктів: дотримуватись швидкісного режиму та уникати зухвалих маневрів на дорозі. У Гідрометцентрі найближчого тижня хоч і обіцяють послаблення морозів до мінус 10 градусів вночі та мінус 5 вдень, проте видимість на дорозі так само псуватимуть снігопади.

Ще статті по темі

Back to top button