Суспільство (відео)

Моторошні подробиці з війни: у Чернігові презентували «живий нотатник» учасника війни на сході (Відео)

Він добровільно ходив на революційний Майдан і разом з усіма українцями виборював свободу. З початком антитерористичної операції записався до складу Козацького добровольчого батальйону, що ввійшов у міліцейський, і пішов на схід. Васильківський доброволець Петро Билина в бібліотеці Короленка презентував свою першу книгу про російсько-українську війну – «Війна кличе. Стань переможцем».

«Війна йде, а що, чекати, поки москалі прийдуть та виженуть з хати, та будуть ловити майданівців? То тоді точно зловлять і вб’ють», — автор книги Петро Билина.

Петро Билина за фахом шофер, утім, усе життя він цікавився історією та публіцистикою. Часто писав замітки до газет. Після повернення з війни доброволець втілив у життя свою мрію – став письменником. Усе, що бачив на війні, встигав занотовувати на аркушах паперу і раз у три дні сідав за написання свої першої книги. Її називає живим нотатником і чесним поглядом на війну. Книга містить подекуди відверті подробиці з війни.

«Пішов у Василькові у невеличку книжкову лавку, накупив там блокнотиків із відривними аркушиками і поклав їх у кишеньку, окуляри, ручка… Й одразу все, що побачив, записував. Звісно, щасливий, бо роблю те, що мені подобається. Грошей мені вистачає на хліб та й на свободу таку-сяку», — автор книги Петро Билина.

До Чернігова Петро Билина приїхав на запрошення працівників бібліотеки ім. Короленка. Презентація книги відбувалась якраз у День Героїв Небесної Сотні. Тож у залі бібліотеки було багато учасників АТО і молоді.

«Ми, звісно, хочемо, щоб молодь пам’ятала про наших Героїв, які віддали найдорожче, що них є – своє життя. Ці люди йшли на смерть добровільно, і завдячили свою любов Батьківщині та народу. Пам’ять про них повинна жити, молодь повинна пам’ятати», — завідувач відділу бібліотеки ім. Короленка Валентина Куценко.

На презентації учасник війни Петро Билина розповів, що так захопився письменницькою справою, що обіцяє написати ще щонайменше дві книги. Принаймні, задум уже має.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button