Суспільство (відео)

Можна вдягати вишиванку та огорнутися прапором, але мати гнилу душу, — отець Роман (Відео)

Настоятель Катерининської церкви отець Роман розповів у інтерв’ю ЧЕline про військових капеланів, яка у них головна місія і наскільки вони потрібні нашим військовим на Донбасі.

Також отець Роман розказав про ставлення церкви до брехні заради вигоди та що робити, якщо є насилля у родині.

Хто такі військові капелани і яка в них місія?

— Ми знаємо, що такої інституції як воєнне капеланство в Україні не було, воно недавнє, почалося із часів, коли почалися воєнні дії на сході нашої держави. Не всіх священників підряд не  посилають на схід. Кожен святенник проходить підготовку і відповідно підготовку медичну і він може надати першу допомогу, коли потрібно.

Найперша місія – це підтримати дух бійців. Ситуація буває різною, дуже часто людина не підготовлена до такого розвитку подій. Відповідно капелан повинен слідкувати за душею, щоб не було занепаду душі. Щоб людина не зійшла з дороги і не пішла в іншому напрямку, в п’янку чи інше, тому що психологічно дуже важко і людина шукає собі розради і порятунку будь-де. Тому місія капелана зберегти здоровою душу бійця.

Про брехню заради вигоди

— Можна вдягати вишиванку, можна огорнутися прапором, але тим не менше мати гнилу душу і грати на публіку. Звичайно, що такі люди осуджуються церквою. Вони не судяться, але на них звертається увага.

Про насилля у родині

— Взагалі кожна зміна у нашому житті є болісною, тому що ми не знаємо, що буде далі. Всякий страх потрібно долати, бо страх народжує ненависть, а ненависть приводить до наслідків негативних. Бо людина планує як помститися ,  як віддати різними методами, а методи, як ми знаємо, можуть бути різні.

Що робити? Найперша допомога, це не остання повинна бути допомога, це прийти в храм. По-друге, зберігати спокій душі,знайти гармонію душі і тіла. Саме в такий момент людина не має миру в своїй душі, не знає куди дітись.

Потрібно пам’ятати – вихід завжди є.  І дуже часто давати собі відповідь: не за що це відбувається зі мною, а для чого? Можливо для того, щоб змінити щось в житті.

Ще статті по темі

Back to top button