Суспільство (відео)

Мринський «цар»: скандали та самоуправство позачергової сесії (Відео)

В селищі Мрин пройшла позачергова сесія однойменної нещодавно створеної об’єднаної громади. Скандали, конфлікти та порушення регламенту стали основою її роботи.

Головну скрипку в цьому балагані зіграв голова громади Олександр Ругаль, який на початку своєї роботи вступив у конфлікти зі старостами сіл громади.

« До мене як голови надходило дуже багато звернень щодо порушень мною питань щодо непризначення колишніх секретарів сільських рад на посади діловодів», — мринський сільський голова Олександр Ругаль.

Керівники сіл запевняли, що перша сесія прийняла рішення, що кадри по селах призначаються за погодженням старост цих сіл, а Олександр Ругаль, ігноруючи рішення сесії, призначає свої кадри, щоб їх, старост, контролювати.

«На території наших сіл за погодженням зі старостами. Ви за цей час приймали людей. Де було погодження?  Не треба нам такі кадрові сюрпризи робити, тому що співпраці не буде. А ми налаштовані на співпрацю, на розвиток нашої громади», — староста села Роздольне-Киселівка Людмила Борисова.

« На рівному місці ви зробили для себе проблему. Хай би вони доробили до виборів старост, так було б чесно і справедливо», — депутат Мринської громади Сергій Голодний.

Голова громади ж стояв на своєму: рішення сесія тоді не приймала, а була лише пропозиції, яку не врахували. Але це було не єдине звинувачення щодо роботи голови громади.

«Тут  вимальовується в нас на сесії така картина, що депутати навіть не знають, за що вони голосують. Жодне питання не пройшло комісії», — депутат чернігівської обласної ради Сергій Баришовець.

Окрім цього голова продемонстрував унікальне знання законодавства про засоби масової інформації, поставивши на розгляд  питання щодо допуску на сесію наших журналістів, попри доводи присутніх, що преса і так має це право.

« Прошу надати дозвіл для запитань і проведення зйомки даним ЗМІ. Голосуємо. Ми даємо їм згоду. В нас же сесія взагалі відкрита. Я знаю», —  Мринський сільський голова Олександр Ругаль.

Дивує і рівень підготовки до вже не першої сесії громади. Спочатку голова просить нас зареєструватися на сесії, але потім з’ясувалось, що реєструвати ЗМІ ніхто не вміє.

« Можете зареєструвати. – Я не знаю, як це робиться», — Мринський сільський голова Олександр Ругаль.

Окремо сесія відзначилась кадровими перипетіями – на посаду заступника Ругаля вибрали Івана Пугача, колишнього міського голову Носівки, який не був прийнятий новоствореною Носівською громадою. Також були висловлені претензії голові через те що взяв у виконком двох представників громадської організації «Опора», що навіть не зареєстрована в цій громаді. Робота сесії показала, що жителям усіх новостворених об’єднань треба зважено віддавати свій голос при виборі своїх керманичів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button