Суспільство (відео)

На Чернігівщині чиновник не пустив журналістів на «секретну» нараду (Відео)

На Чернігівщині журналісти вкотре зіткнулися з жалюгідним чиновницьким синдромом «відкритої закритості». Віднедавна в обласній адміністрації заступник голови Сергій Сергієнко проводить секретні наради, на які не пускають журналістів. У плані заходів адміністрації 12 жовтня о 14.30 значиться нарада щодо припинення пасажирських перевезень перевізниками, які надають послуги без відповідних дозвільних документів. Та журналістам у чиновника не раді.

  • а чого ви мене знімаєте ?

До свого кабінету на нараду Сергій Сергієнко нас не пустив.

Надати обгрунтовану відповідь, чому журналістам не можна бути присутніми на нараді в приміщенні, яке належить громаді, чиновник так і не зміг.

«Это рабочая нарада, которая не должна выходить за рамки общего форматаи я думаю, если вам раціонально получить информацыию, вы можете по окончании нарады. Я постараюсь обьяснить суть стратегии. Здесь присутствуют силовики, инспекция. Есть определенные задачи, которые должны согласовать. Ничего тайного нет, но есть рабочие моменты, будет дискуссия»,заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Ні для кого не секрет, що проблема нелегальних перевезень на Чернігівщині мусолиться вже не один рік. Але вирішити її і досі не можуть. Парадокс, якщо такі резонансні теми чиновники, які кричать про чесність, намагаються вирішити за закритими дверима – подалі від журналістів.

ЧЕline вбачає у діях чиновника безпосереднє перешкоджання журналістській діяльності. Але крапку у цій справі мають поставити правоохоронні органи. Ми підготували і направили до прокуратури і поліції відповідні звернення. Вимагаємо від правоохоронців оперативної реакції.

Чиновнику варто зрозуміти, що державна установа — це не його квартира, а власність громади, куди можуть заходити у тому числі і журналісти.

Ще статті по темі

Back to top button