Суспільство (відео)

На Чернігівщині нелюди розстріляли родину лосів (Відео)

Невідомі заради забави розстріляли цілу родину лосів на Чернігівщині.

Браконьєри вбили ватажка зграї та вагітну самку, ще четверо молодих поранених лосів розбіглися лісом.

УАЗик лісової охорони не зміг наздогнати квадроцикл із озброєними мисливцями. Пояснити їхні дії нічим, крім жорстокості, фахівці не можуть.

«Є така методика, припущення, що коли вбивають самця та корову, то молодняк тримається десь тут, і його легше добити. Але це не полювання – це просто знищення цієї групи тварин», — каже зоолог Олександр Вобленко.

Олег Огієнко, який робив розтин убитої самки, зізнається, що, коли побачив у її лоні два сформовані ембріони, не зміг стримати сліз.

«Це нелюди могли робити таке. Вони були зрешечені повністю – від шиї до хвоста, по десять кульових поранень у кожному», — розповів він.

На місці події знайшли кілька десятків специфічних гільз. Калібр схожий на той, що використовується для напівавтоматичної рушниці Ремінгтон.

«Такі калібри зазвичай реєструються. Це дуже дорога зброя, вона проходить реєстрацію», — каже голова УТМР Ніжинського району Олексій Могильов.

У поліції підтверджують, що зібрані гільзи – це хороша зачіпка, але на офіційні висновки балістичної експертизи доведеться чекати кілька місяців.

«У нас є шанс розкрити цей злочин. Після проведення всіх експертиз буде встановлено точно, з якої зброї стріляли і хто власник», — запевнив представник правоохоронців Чернігівщини Сергій Бриль.

Якщо поліцейські зможуть знайти браконьєрів, тим загрожуватиме три роки ув’язнення й 60 тисяч гривень штрафу.

Джерело: ТСН

Ще статті по темі

Back to top button