Суспільство (відео)

На Чернігівщині створили Алею Героїв Небесної Сотні (Відео)

Алея Героїв Небесної Сотні з’явилася у Бахмачі. Таким чином тут вшанували і увіковічнили пам’ять справжніх патріотів України, які віддали найцінніше – свої життя за нас з вами, за вільну і незалежну Україну.

«Кожен, хто буде в’їжджати в місто, буде бачити капличку і сквер, які будуть нагадувати про ті події на Майдані. Нагадувати про героїв, які поклали свої життя за те, щоб ми були свідомими українцями. Поклали свої життя, щоб показати, що ми міцні не лише духом, а й щоб усвідомлювали, що ми українці живемо на своїй Богом даній нам землі», — розповідає ієрей, настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці міста Бахмач Володимир Павлина.

Деревця висадили на території, відведеній для спорудження каплички і стели Героям Небесної Сотні.

«Ми започатковуємо з цієї Алеї Героїв Небесної Сотні. Ми тут плануємо будівництво каплиці. Ми вже 23 липня заклали наріжний камінь і владика приїжджав», — зазначає ієрей, настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці міста Бахмач Володимир Павлина.

«Народний депутат України Валерій Давиденко зініціював провести озеленення цього скверу і зробити тут сквер. За його ініціативи були придбані деревця і запрошені всі бажаючі для того, щоб висадити ці насадження. Започатковано сквер Героїв Небесної Сотні і Визволителів України», — розповідає помічник народного депутата України Валерія Давиденка Володимир Мельник.

До патріотичної ініціативи долучилося чимало бахмачан. Серед них – і депутат обласної ради Ольга Чередник.

«Це буде пам’ять, щоб ми не забували своїх героїв. Тих героїв, які загинули і тих, які зараз нас захищають», — наголошує депутат обласної ради («Наш край») Ольга Чередник.

«Ви висадили також деревце, чи будете особливу уваги приділяти саме тому деревцю?

«Ми разом з Анатолієм Супруном висадили, тому ми будемо часто відвідувати і тримати на контролі».

Долучився до ініціативи і міський голова Бахмача.

«Надійшла така ініціатива від Валерія Давиденка і вся громада з великим задоволенням сприйняла цю пропозицію. Під проводом священика це все було, тому для нас це ще і сакрального змісту набуло. Акція ця повинна бути в кожному містечку, бо в кожне містечко, в кожне село прийшла біда і хоронили синів України», — зауважує міський голова Бахмача Павло Шимко.

Вже найближчим часом за ініціативи Валерія Давиденка на Бахмаччині з’явиться ще і калиновий гай.

«В селі Щуча Гребля живе мати загиблого героя Майдану. Ми плануємо в цьому місяці посадити там калиновий гай. Вже підготовлена територія, буде висаджено близько ста деревець калини», — зазначає помічник народного депутата України Валерія Давиденка Володимир Мельник.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button