Суспільство (відео)

На Чернігівщині відбувся волейбольний турнір пам’яті кіборгів (Відео)

На честь загиблих кіборгів Донецького аеропорту – Станіслава Кривоноса та Володимира Моісеєнка – в селі Івангороді Ічнянського району провели третій волейбольний турнір. Участь взяли команди шести місцевих шкіл. В організації змагань посприяв народний депутат Валерій Давиденко.

«Ми проводимо цей захід, який присвячений нашим землякам Володимиру Моісеєнку з Іржавця та земляку з Івангорода Станіславу Кривоносу. Цей захід для того, щоб наше підростаюче покоління було здоровее. Цей турнір за підтримки народного депутата Валерія Давиденка», — зазначив голова районної організації спортивного товариства «Колос» Борис Майдан.

Уже третій рік поспіль проходять змагання серед школярів дев’ятих та одинадцятих класів у селах Івангород та Іржавець, адже саме тут народилися загиблі герої

Станіслав Кривонос у 2014 році пішов на війну одним із перших. Він був механіком-водієм шостої роти другого танкового батальйону. Біля Донецького аеропорту його танк підбила ворожа артилерія.

Інший кіборг – Володимир Моісеєнко, – добровольцем пішов до лав Збройних сил України, був водієм роти матеріально-технічного забезпечення. Під час бойового завдання під Луганськом автомобіль, яким керував Володимир, було підірвано. Громадськість не забуває своїх героїв і щороку вшановує пам’ять загиблих, відвідуючи родини.

Кожна команда проявила характер і волю. Переможцем цього турніру стала Дружбінська загальноосвітня школа з села Іржавець. Команда отримала кубок та медалі з зображенням героїв. Усіх учасників нагородили грамотами, медалями та солодощами.

«Радує, що з кожним роком дедалі більше шкіл-учасниць долучається до цього заходу, щороку зростає цікавість і спортивний інтерес до самого змагання, діти розуміють, наскільки зараз важливе виховання в спортивному дусі. Завдяки цьому славетна пам’ять героїв довгі роки житиме в серцях дітей, батьків і небайдужих людей, патріотів нашої держави», — зазначає помічник народного депутата Микола Торбєєв.

Наступного року волейбольний турнір на честь героїв відбудеться в селі Іржавець.

Ще статті по темі

Back to top button