Суспільство (відео)

На корупціонерів Чернігова відкрили «полювання» активісти (Відео)

Борці з корупцією в Чернігові зацікавилися новими електронними деклараціями місцевих чиновників і проведенням мерією мільйонних тендерів. Активістам вирішила допомогти й обласна прокуратура. Вже цього року до суду було передано чималу кількість протоколів про корупцію. Рух «Під контролем» і прокурори провели спільну прес-конференцію. Кажуть, здобутки очевидні.

—  Вже цього року передали до суду 64 протоколи на різних посадовців. Це значно більше, ніж у 2015 і 2016 роках, — Валерій Карась, начальник відділу протидії корупції обласної прокуратури.

Активісти переконані, що завдяки децентралізації значно зросли місцеві бюджети. А тому великі гроші стали ласим шматком для корупціонерів різного рівня. Завдяки різноманітним схемам чиновники чернігівської мерії можуть покращити своє матеріальне становище, переконаний активіст Олександр Гашпар. Він стежить за проведенням міською радою тендерів. І там дуже багато цікавих фактів, що повинні зацікавити правоохоронні органи.

— Усі знають про структури, пов’язані з міським головою. Є люди, які з ним однопартійці, перетинаються бізнес-інтереси, але довести це складно, — Олександр Гашпар, громадський активіст.

Корупцією просякнутий не тільки Чернігів. У районах ситуація теж не краща. Так, через конфлікт інтересів уже оштрафований голова Бахмацької РДА Віктор Міщук, у хабарництві підозрюють міського голову Мени – Геннадія Примакова, складено протоколи проти очільників Ніжина та Городні. До тенет правосуддя цього року потрапили 19 високопосадовців міського та районного рівнів.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button