Суспільство (відео)

На «Козацьких розвагах» у Чернігові визначили найсильнішу область України (Відео)

Стронгмени з усієї України на свято Івана Купала влаштували справжнє шоу. Міцні чоловіки напружували м’язи, виборюючи титул найсильніших. Вже вдев’яте в Чернігові пройшов фестиваль «Козацькі розваги». У фіналі змагались 13 команд – по дві людини в кожній. Серед завдань, що стояли перед учасниками цього дня, – за півтори хвилини якомога більше разів підняти над головою 70-кілограмову колоду.

Деяким силачам десятки кілограмів деревини піддавались відносно легко, для когось колода стала справжнім випробуванням.

«Це мої перші змагання, це трохи було важко. Звісно, була підготовка, але до таких вправ не були готові», — представник команди Івано-Франківської області Дмитро Дяків.

Честь Чернігівщини відстоювали справжні козаки – представники Прилуцького козацького полку. Чоловіки-аматори зізнались: на перемогу не розраховували, адже серед суперників – професійні спортсмени.

«Нам запізно сказали, ми не готувалися заздалегідь, ну, нічого, головне – участь. Окремим видом спорту я не займаюсь, займаємось просто фізкультурою для підтримки форми», — представник команди Чернігівської області Олексій Семенченко.

Учасники фестивалю мали свої групи підтримки, вболівальники приїхали навіть з інших міст. Кажуть, такі заходи об’єднують українців.

«Ми третій рік поспіль приїжджаємо. Нам дуже подобається. Багато людей із різних областей ми вже знаємо, спілкуємось регулярно і вже сприймаємо не як конкурентів, а як друзів, яких ми теж підтримуємо. Підтримувала команду Одеської, Полтавської областей», — вболівальниця з Києва Вікторія.

За перебігом змагань пильно стежив Олександр Пеканов, чернігівський богатир, який входить до вісімки найсильніших людей планети. Цьогоріч він виступав як головний суддя змагань.

«Тут важливий не одноосібний старт, коли розраховуєш тільки на себе. Важлива взаємодія між двома спортсменами, щоб вони один одного відчували, щоб один не здався раніше часу, ти маєш терпіти до кінця», — головний суддя змагань Олександр Пеканов.

Олександр Пеканов пригадує: колись сам брав участь у фестивалі та приносив перемогу Чернігівщині. Тепер же вийшов на світовий рівень і демонструє силу на спортивному чемпіонаті Арнольда Шварценегера. Для чернігівців влаштував показовий виступ. Піднімав автомобіль вагою 2 тонни. На цьому не зупинились, машину доукомплектували маленькими глядачами.

Нехай молодь бере приклад, щоб не пили, не курили, а щоб у такому віці такий вигляд мати – це респект буде.

«Козацькі розваги» завершилися перетягуванням каната.

«Нам попала дуже легка команда, ми в цьому виді спорту давно працюємо, у нас є своя тактика, техніка», — представник команди Волинської області Олександр Сидорчук.

«Першим зробити ривок, а далі прийняти позицію, яка потрібна для того, щоб тягнути, ноги щоб тягли і руки», — представник команди Волинської області Віктор Кушнір.

За результатами змагань, перемога дісталась команді з Харківської області. Друге та третє місце вибороли волинські та запорізькі силачі,відповідно. Святкування Івана Купала чернігівці та гості міста продовжили традиційними обрядами: ворожінням і стрибанням через вогнище.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button