Суспільство (відео)

На оновлені маршрути в Чернігові вийдуть майже 30 нових автобусів (Відео)

14 січня – дата запровадження нової транспортної мережі.

Перевізники вже підписали договори з міською радою.

У мерії ще раз нагадали про ліквідацію 28-го, 34-го та 38-го автобусних маршрутів. 26-й і 32-й об’єднали в один 26-й. Кінцевими в нього буде вулиця Волковича та Яцево. Те саме відбулося з 31-м та 25-м. Тепер залишиться тільки 25-й, що рухатиметься за маршрутом «вулиця Захисників України – Хімволокно». До Епіцентру продовжили 3-й автобус.

В управлінні транспорту повідомили, що на оновлені маршрути вийде щонайменше три десятки нових автобусів середньої місткості. Це є головною умовою підписаних договорів. Перевізники мають протягом 3 років повністю оновити рухомий склад.

— По 25-му маршруту замість Рут та Дельфінів будуть більші на 40 місць Ivan та Волошки. По 26-му наскільки я знаю з 16 нових буде 13. Це Рути з двома автоматичними дверима, — Олександр Бєльський, начальник управління транспорту міської ради.

Вартість проїзду залишається незмінною. Перевізники можуть ініціювати збільшення ціни квитка, але рішення має прийняти мерія. Поки що жоден із перевізників не надав до міської ради своїх пропозицій і розрахунків.

Ще статті по темі

Back to top button