Суспільство (відео)

На злодію і шапка згоріла: Дідур у Фейсбуці написав про шантаж (Відео)

Восьма сесія обласної ради сьомого скликання надихнула члена Аграрної партії і заступника голови облради Арсена Дідура на героїчне зізнання: на своїй сторінці у Facebook у післясесійному дописі аграрій, м’яко кажучи, «спалився» – почав виправдовуватися за нібито безпідставний словесний ляпас, якого отримав від Ольги Чередник, голови фракції «Наш край».

«Голова фракції «Наш край» в обласній раді, депутат Ольга Чередник через інтернет-видання «ЧЕline» сьогодні фактично звинуватила мене в політичному шантажі».

У дідурському дописі йдеться про оце інтерв’ю. Воно було опубліковане на сайті інтернет-порталу «ЧЕline» і нині знаходиться у вільному доступі. В інтерв’ю Ольга Чередник припускає, чому вже втретє поспіль депутати обласної ради не підтримують питання про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради, нашкраївця Андрія Прокопенка.

— Єдине, чим це можу пояснити – це політичні ігрища, я не можу навіть це назвати іграми деяких політичних сил. Позавчора і президія, і кожна комісія під час розгляду цього питання підтримала рішення винести це питання на сесію.

Хоча, звісно, деякі депутати сказали, що не проголосують все одно, пояснивши це начебто тим, що у «Нашого краю» 11 мандатів, у інших політсил, наприклад, 5 мандатів, а тому, не голосуючи за позбавлення Прокопенка депутатських повноважень, а він, до речі, не з’являється ані у сесійні залі, ані в окрузі, вони позбавляють нас одного голосу в сесійній залі, — Ольга Чередник, голова фракції «Наш край» в обласній раді.

Ольга Чередник в інтерв’ю використовує такі слова, як політичний шантаж, хоча жодного прізвища і жодної політичної сили вона не називає. Утім, реакція місцевих політиків на слова Чередник не змусила себе чекати. Чомусь саме Арсен Дідур відреагував на слова колеги.

«Хочу відповісти усім, хто в претензії до фракції «Аграрної партії України» в обласній раді та до мене особисто. Політичним шантажем ніколи не займався і робити цього у майбутньому не збираюся – віддаю перевагу реальним справам. У розмові з Ольгою Чередник я пояснив позицію нашої фракції: ми не голосуватимемо за припинення повноважень депутата від фракції «Наш край» Андрія Прокопенка, допоки він сам не з’явиться на пленарному засідання».

Дивина та й годі – вся область знає, що Андрій Прокопенко нині займається іншим політичним проектом, ще у вересні минулого року написав заяву про складання депутатських повноважень. Її опублікував у місцевих ЗМІ та на власній сторінці у Фейсбук, пояснивши причину такого рішення.

«Сьогодні я подав заяву про складання депутатських повноважень як депутата Чернігівської обласної ради. Моя позиція проста – не треба триматися за посади чи статуси, треба завжди бути чесним з собою. Так сталось, що в мене змінюються пріоритети і в наступному році я не зможу так же ефективно поєднувати депутатство і підприємницьку діяльність»

І тільки Арсен Дідур вбачає в цьому рішенні якісь містичні моменти, і на трьох сесіях поспіль депутати облради саботують бажання Прокопенка відмовитися від депутатства.

Цікаво, про який же шантаж ідеться і чому пан Дідур так злякався цього та почав виправдовуватися – про це ми обов’язково дізнаємося та повідомимо найближчим часом.

Ще статті по темі

Back to top button