Суспільство (відео)

Напівоголена хата: сусідські війни в Чернігові (Відео)

Розрізаний навпіл старий будинок по вулиці Ломоносова дивує всіх перехожих. Сусідські війни тривають понад 5 років. Дві суміжні ділянки землі придбали двоє чернігівців. Та, як з’ясувалось, на них були спільні споруди.

Сергій Швидкий – господар цієї частини. Каже, половину хати відрізав сусід без його згоди. Хоч мав би її спитати. В руках Сергій тримає документ, що засвідчує право власності.

«Як ви бачите, будинок стояв аж до кінця. Тому він відсік не лише свою частину, а й мою. Його ділянка огороджена парканом», — власник частини будинку Сергій Швидкий.

Після такого обрізання всередині хати зруйнувалася й кімната. Тут нині проживає родич Сергія, хоч приміщення стало аварійним. Із господарем іншої частини, де вже виросла велика новобудова, поговорити не вдалося. Валерія Мкртичана ми знайшли телефоном.

Він посилається на будівельний паспорт. Мовляв, там дозволили знести будівлю, бо вона аварійна. В Управлінні архітектури пояснити такий дозвіл нам не наважилися. Мовляв, підписував начальник Сергій Калюжний, йому й відповідати.

Та поки що чиновник у відпустці, а заступник поквапився на важливу зустріч.

Напівбудинок нині стоїть із напівоголеним боком. А його власник готує позов на управління архітектури, що дозволило відрізати шматок хати.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператори Дмитро Дриганов, Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button