Суспільство (відео)

Народження з потугами: Комарівська об’єднана громада таки буде (Відео)

Нове поповнення в родині об’єднаних громад: на часі в рамках децентралізації створення ще однієї – Комарівської. На стежку реформ нарешті вступила Борзнянщина.

«Гроші будуть у нас. Це найголовніше. Гроші не підуть там по тому району, а всі будуть у нас. Може, буде оновлюватися наше село, буде щось більше і нам попадати з цього всього», — жителька села Сидорівка (Борзнянський район) Ганна.

За перспективним планом у Борзнянському районі будуть дві об’єднані територіальні громади – з центром у Борзні та Комарівці. І вже зараз у селах тривають зібрання громадян, на яких люди обирають собі центри. Приміром, Ховмівська сільська рада із Сидорівкою, Линівкою і Вороною висловила бажання приєднатися до найближчої їм Комарівки.

«Агітували до Борзни, та ніхто не проголосував. Щоб більше було об’єднання, більше грошей дадуть, а люди сказали, до Комарівки всі», — жителька села Сидорівка Валентина Василець.

«Нам надійшла пропозиція від Комарівської сільради, щоб ми об’єдналися в одну об’єднану громаду. Спочатку громадські слухання були в Сидорівці, там одноголосно люди проголосували за Комарівку, і сьогодні такі самі слухання були в Ховмах, люди теж висловилися за приєднання до Комарівки», — Ховмівський сільський голова Наталія Кушніренко.

Проте і на Борзнянщині децентралізація не минає гладко. Є ті, хто виступає проти думки місцевого населення. На сходах села виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Віктор Бондаренко не дає людям вибору і мало не ставить селян перед фактом, що, якщо вони й об’єднаються, то лише з Борзною.

«Я дивлюся вперед. Я вам кажу, що нащо вам пробувати щось, якщо потім все одно створите громаду. За всієї поваги до Комарівської», — в.о. голови Борзнянської райдержадміністрації Віктор Бондаренко.

А на сході села в Сидорівці виконувач обов’язків голови назвав селян зрадниками, кажуть очевидці.

«На початку нашого зібрання, коли надали слово Віктору Володимировичу, він вийшов і чи то жартома, чи то всерйоз сказав: люди добрі, хто зібрав оце зібрання, ви як сепаратисти ЛНД і ДНР», — голова Борзнянської районної ради Віктор Горбащенко.

Та, попри саботаж заангажованим очільником району реформи й ігнорування ним думки населення, люди свою думку сказали і повідомили про неї в Комарівку – майбутній центр їхньої великої громади.

Ще статті по темі

Back to top button