Суспільство (відео)

Наскільки збідніє гаманець після придбання новорічного дерева у 2017 році (Відео)

Лісові зелені красуні вже заполонили місто. Чернігівці активно готуються до свят та обирають собі новорічне дерево. Неподалік від привокзального ринку розташувалася одна з торгових точок. Ціни цього року стартують від 50 гривень, середня ж ціна – 150 гривень.

«Ми не браконьєри, рубаємо тільки ті, що самі насіялися на полях. А на полі їх все одно прибирати будуть, бо треба сіяти кукурудзу, сонях», — розповідає продавець Тарас.

Ці сосни привезли з Городні. Продавець каже, що розпочали торгувати 22 грудня і планують працювати доти, поки не продадуть усі дерева.

«Усі беруть, різні – і великі, і маленькі, кому більше що до вподоби».

«Середня ціна 150 гривень».

« А найбільша сосна скільки коштує?»

«500-600 гривень».

«А якщо гілочку взяти?»

«Якщо одну, то безкоштовно віддаємо». 

«Але якщо вінок побільше, то 10 гривень».

Чернігівка Лариса каже, вдома вже має головну прикрасу та за сумісництвом головний символ 2018 року.

«Це маленький, жовтий, земляний собака – такса. Тому нам не потрібно прикрашати, в нього є ковпак Діда Мороза, і вже свято прийшло. Залишилося встановити сосну, прикрасити її.  Приготувати щось смачненьке, і щоб на душі було тепло, радісно й добре».

Також є чернігівці, які надають перевагу іншому новорічному дереву. Оселю вже підготували, купили гірлянду, не вистачало тільки ялинки. Розповідають, тут вони дешевші.

«На центральному ринку дуже дорого. Ну чи може мати в декреті купити таку ялинку за 300 грн».

«А тут за скільки придбали?»

«Ця – 60 гривень».

«Вирішили маленьку брати. Взагалі ми любимо до стелі, але за браком коштів великих. Це сума космічна, 300 грн».

Тож вирушаємо перевіряти ціни на центральному ринку.

Продавець Віталій, підтверджує – ялинки цього року дорожчі, хоча їх і запитують частіше, але все ж таки зупиняють свій вибір на сосні. Найменша ціна тут – 70 гривень. Дерева приїхали з села Горбово Куликівського району.

«Ціна залежить від висоти, пишності та інших факторів. Середня ціна 100 грн. Була найбільша, гарна сосна – 700 грн, зараз залишилася одна ялинка – 750 грн», — говорить продавець Віталій.

Також, на ринку є гілки від 10 до 30 гривень та імпровізовані ялинки, зроблені з них, – по 150 грн. Отож, як бачимо, найбільше з вашого бюджету потягне саме ялинка, особливо висока. Якщо обрати сосну, то можна зекономити. Але на чому б ви не зупинили свій вибір, обов’язково перевіряйте, щоб на дереві був відповідний номер, – саме це гарантія того, що його зрубали законно.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button