Суспільство (відео)

Наставники для чернігівських сиріт (Відео)

Сиротам Чернігівщини шукають наставників. Від жовтня минулого року наставництво в Україні стало державним. Відповідний закон підписав Президент. А чиновники Чернігівської ОДА підписали меморандум про співпрацю із громадською організацією «Одна надія».

Це вона розробила методологію наставництва та проводить тренінги для майбутніх друзів тих дітей, які перебувають в інтернатних закладах.

«Наставник у жодному разі не вчитель… на рівні з дитиною», — керівник проекту наставництва в Україні Тетяна Іордан.

Наставник – це повнолітня людина, яка щотижня влаштовує зустрічі з сиротою та підтримує зв’язки з дитиною не менше ніж два роки. До того ж методисти проекту радять не витрачатися фінансово. Принаймні перші кілька місяців.

За сім років в Україні більше тисячі людей стали наставниками. А вихователі інтернатних закладів звернули увагу, що діти, які знайшли собі таких друзів, мають міцніший імунітет.

«Цікаво, чи це наставник навчив одягати шарф і шапку, чи емоційний стан сприяє покращенню фізичного», — керівник проекту наставництва в Україні Тетяна Іордан.

«Міс Україна» Поліна Ткач також наставниця. Вона переконує: бути другом для дитини-сироти – дуже відповідальна місія.

«Звісно, в інтернатному закладі діти одразу мені розповідали про свої проблеми, хоч я вперше приїхала і вони мене не знають», — «Міс Україна-2017» Поліна Ткач.

Нині керівники дитячих інтернатних закладів Чернігівщини готують списки дітей із статусом сироти. Скоро для них знайдуть наставників, які допоможуть дітям соціалізуватися, обрати правильний напрям в освіті та вибір професії, а також зможуть стати для них людиною, якій можна довіритися.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button