Суспільство (відео)

Не боїться хабарів, та боїться Феміди: радикал Примаков вкотре не з’явився до суду (Відео)

Менську корупційну справу річної давнини, вартістю в 1000 доларів США, в яку вплутані місцеві радикали, ніяк не розпочнуть розбирати. П’яте судове засідання від початку року, однак суд не заслухав ще жодного свідка у справі, а їх понад 50. Засідання з різних причин постійно переносять.

«Ми справу тягнемо, тягнемо. У мене складається враження, що ми затягуємо розгляд справи».

Не вдалося розпочати судовий процес і цього разу – на суд вкотре не з’явився головний підозрюваний у вчиненні кримінального злочину – міський голова Примаков. У заяві, яку зачитує суддя, радикал просить укотре перенести розгляд справи.

«Прошу перенести розгляд кримінальної справи у зв’язку з відрядженням міського голови Примакова Г. А. до Львівської області», — повідомив суддя Менського районного суду Андрій Слісар.

Суддя Андрій Слісар не витримує неповаги до суду й обіцяє звернутися до правоохоронних органів. На наступне засідання суддя просить учасників процесу надати документи, які підтвердять, що судові засідання вони вкотре пропускають із поважних причин.

«Ви розумієте, що ви через одного не з’являєтеся – то Гайдукевич, то ви, тепер Примаков не з’явився. На сьогодні ми відкладемо розгляд справи, і суд може звернутися до органів, що можуть притягнути вас до відповідальності», — наголосив суддя Менського районного суду Андрій Слісар.

Нагадаємо, на лаві підсудних у хабарницькій справі – міський голова Мени Геннадій Примаков і його однопартієць, депутат райради Валерій Гайдукевич. Їх підозрюють в отриманні неправомірної вигоди – 1000 американських доларів. Грошовий «відкат» Примаков вимагав від столичного орендаря, який випросив гектар землі на території Менського заводу продтоварів. Співробітники СБУ та представники прокуратури задокументували факт лобіювання на черговій сесії міської ради мером Примаковим питання щодо виготовлення проектно-технічної документації земельної ділянки. Подільником у корупційній справі був Валерій Гайдукевич.

«Якщо ви не втратите інтерес до цієї справи і будете надалі присутніми на судових засіданнях, ви побачите, що вони дійсно не причетні до того, в чому їх обвинувачують», — запевнив захисник підозрюваних Олексій Кінебас.

Утім, докази, що обидва радикали причетні до хабарницької справи, має прокуратура. Судове засідання перенесли на 11 липня, тож, можливо, ця кримінальна справа таки зрушить з місця. Якщо вину доведуть, головному підозрюваному Примакову світить чималий строк – від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також із позбавленням права обіймати державні посади протягом трьох років.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button