Суспільство (відео)

Небезпечна дорога: як не вмерти під колесами автомобіля (Відео)

Протягом року в області під колесами автомобіля загинули 122 особи, ще майже вісім сотень пішоходів травмовано. А на автошляхах Чернігівщини за одинадцять місяців уже сталося шістсот вісімдесят дорожньо-транспортних пригод, повідомляють в обласному управлінні превентивної діяльності.

Кількість аварій зазвичай збільшується взимку. Ожеледиця та брудні дороги – одна з причин трагедій. За станом доріг спостерігають і правоохоронці. У Чернігові цю функцію виконує патрульна поліція. Однак вони можуть лише рекомендувати.

 «Екіпажі під час патрулювання звертають увагу на стан доріг та чистку від сніжного покриву. Непочищені місця доріг вони реєструють і передають дані в диспетчерську а ті – комунальним службам», — речник патрульної поліції Чернігова Віталій Копистко.

Однак патрульні запевняють: часто доводиться нагадувати правила дорожнього руху не лише водіям, а й пішоходам. Чернігівці ж стають більш обачними, коли переходять слизькою дорогою. Дехто без молитви не заходить у громадський транспорт.

— Я, якщо заходжу, то одразу молюся за всіх і дякую Господу.

— Звісно, і водіям, і пішоходам. Дорога слизька така.

— Насамперед цінувати своє життя.

— Дивлюсь навсібіч.

— Дорога така, треба роздивлятися по сторонах.

— Багато таких водіїв на дорогу не дивляться.

Фатальний пішохідний перехід неподалік Палацу дітей та юнацтва взагалі небезпечний, переконують місцеві. Там постійно ходять діти, та його практично не видно водіям.

— Там той перехід. Там світлофор треба, хоч там по дві смуги.

Та комунальники лише знизують плечима, адже до них із проханням поставити світлофор ніхто не звертався.

Ще статті по темі

Back to top button