Суспільство (відео)

Недитяча казка відкриє 33-й театральний сезон у Молодіжці (Відео)

У Молодіжному театрі стартує новий сезон вистав. І відкриють його п’єсою Ярослава Стельмаха «Крихітка Цахес» за казкою-повістю Ернста Гофмана.

Головний герой – Крихітка Цахес, який народився потворою. Але фея зглянулася над ним і наділила чарівним даром – завдяки трьом золотим волосинам на його голові він міг здаватися кращим, ніж є насправді: талановитим, розумним і красивим та привласнювати чесноти інших.

Режисер постановки зазначає: цю п’єсу обрали не випадково, адже за всією казковістю так званий феномен Цахеса відображає реалії сьогодення.

 «Ця казка для всіх, вона не про страх, не про тупість життя, а про красу життя, тому що хоч хто був би, хоч що було б, а сенс – у любові», — художній керівник, режисер-постановник Молодіжного театру Геннадій Касьянов.

Над постановкою працювали півроку. Головного героя – Цахеса – грає актор Молодіжного театру.

«За словами Геннадія Сергійовича. Гофман для мене її написав», — актор Молодіжного театру Микола Бичук.

Окрім звичного складу акторів театру, глядачі побачать і нові обличчя. Зокрема роль Бальтазара, який боротиметься із Цахесом, гратимуть два актори. Один із них – студент Київського національного університету культури і мистецтв. Хлопець відіграє дві прем’єрні вистави, потім приїжджатиме до Чернігова та виходитиме на сцену за графіком.

«Артисти хороші люди, добрі, допомагають, радять, прийняли, мені приємно в такому колективі працювати», — студент Київського національного університету культури і мистецтв Микита Слободенюк.

Дмитро – майбутній хормейстер, проте з дитинства грає в Молодіжному театрі. На сцені глядачі його також побачать в образі Бальтазара.

«Спочатку було складно, бракувало досвіду», — студент музичного училища Дмитро Дегтяр.

Яскраву сценографію та костюми створив київський театральний художник-постановник Борис Фірцак. Режисер та актори «Молодіжки» обіцяють динамічну та цікаву постановку. І чекають 15 та 16 вересня на прем’єру вистави.

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button