Суспільство (відео)

Некультурна культура: падлюччі лекції у Молодіжці (Відео)

Моновистава «Падлюччі лекції» на малій сцені Молодіжного театру – за твором класичної інтерпретації сучасного українського письменника Михайла Бриниха

Доктор Падлюччо – це вигаданий персонаж, який розповідає своїм студентам про шедеври української літератури, висловлює власну думку, робить розбір творів на неймовірно смішному суржику. В ролі доктора Падлюччо перед глядачем виступила акторка молодіжного театру Юлія Матроссова.

Під час моновистави стримати сміх просто неможливо, глядачі із захватом слухають незвичайну лекцію від доктора Падлюччо та діляться своїми враженнями:

-Незвичайна вистава, ми не очікували, що прийдемо на таку виставу, думали, все як зазвичай, така особлива… Сподобалась.

— Уявляла, якщо насправді тривають студентські лекції, вивчений якийсь твір. І виходить їхній лектор, улюблений викладач, а розказує це все своїми словами. Це, звісно, сумбурно, смішно.

Сама акторка, здається, дуже відкрита людина, адже виступати в малій залі перед публікою не так уже й просто, але, як з’ясувалось, спілкуватися з журналістами дуже соромиться та відмовляється.

«Ні, не дає. Актори бувають різні. І Юля, мені здається, не хоче руйнувати той образ і ту атмосферу в собі, яку вона створює до початку вистави, те, з чим їй треба вийти до глядача», — завідувач літературно-драматичного відділу Алла Пушкіна.

Та ми все ж таки йдемо до гримерки.

«Майже рік минув, перш ніж я за нього взялася, від Бриниха була в захваті, зачарована цими текстами, напрочуд смішними. Минув рік – так усе лежало, ну як же, такий  матеріал громіздкий, краще я когось покличу зі своїх, вони відмовились, а зі мною якось збіглося», — чернігівська акторка Молодіжного театру Юля Матроссова.

Налаштуватися перед виставою акторці допомагає її вірний друг Буча, який ділиться свої неймовірною енергетикою та заряджає позитивом.

«Падлюччі лекції» тривають, тож відчути себе студентами, подискутувати про шедеври літератури великих письменників може кожен зацікавлений.

Ще статті по темі

Back to top button