Суспільство (відео)

Нереалізована диверсія та чистка від зрадників: в Ічні пройшла сесія райради (Відео)

Мешканці Ічнянщини можуть залишитись без приміського залізничного сполучення. Адже в місцевій адміністрації досі не можуть розібратися з боргами перед «Південною Залізницею» за пільгові перевезення. Хоча ще на весняній сесії депутати райради виділили 250 тисяч гривень на погашення заборгованості. Проблему порушили і на черговій сесії Ічнянської районної ради, що проходила 16 листопада.

«Скільки ми перерахували і коли ми будемо борги погашати? – Які борги? У нас боргів нема. Ми перерахували 141 тисячу. Завтра прийдуть люди, тому що потяг скасують, і вони прийдуть під районну адміністрацію».

Управління фінансів із себе відповідальність скидає, мовляв, спрацювали за заявкою Управління праці.

«У березні місяці, поки не було кошторисних призначень, ми розрахунки не приймали, як прийняли кошторис – ми перераховуємо, поки заборгованості немає, не знаю, звідки прозвучала ця цифра», — зазначає начальник Управління соціального захисту населення Анатолій Породько.

«На сьогодні я знаю, що заборгованість є. Якщо не буде погашена вся заборгованість, приміський поїзд Прилуки – Ромадан буде відмінено», — наголошує депутат Ічнянської районної ради, фракція «Наш край», Ольга Шпанська.

Голова районної ради дав доручення керівникам відповідальних установ розібратися в ситуації.

«Приміське сполучення критичне в нашому районі, як автобусне, так і залізничне, втратити цей потяг, який кожного дня зв’язує з майбутнім районним центром, – це буде просто недопустимо», зазначає  голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко.

У районі також існують проблеми із освоєнням коштів. Цьогоріч завдяки сприянню нардепа Давиденка до Ічнянського району зайшло більше 3-х мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток.

«Є проблеми щодо освоєння коштів. І ми знаємо, якщо вони не будуть освоєні, то повернуться назад до бюджету. Такі прецеденти вже були минулого року з ремонтом школи. Наступного року народний депутат сприятиме, аби виділяли більше коштів. Він може впливати на розподіл коштів по всій області і, відповідно, певна частка коштів ітиме в Ічнянський район», — говорить помічник народного депутата України Валерія Давиденка Юрій Музика.

Гучною подією чергової сесії Ічнянської райради мало б стати зняття з посади голови ради Григорія Герасименка. В кулуарах подейкували, депутати-аграрії, заручившись підтримкою радикалів, хотіли порушувати питання про недовіру голові райради. Утім, «спецоперація» провалилася. Фракція партії «Наш край» прийняла рішення не голосувати за звільнення Герасименка. Вочевидь, зрозумівши, що більшості голосів за відставку не буде, певні політичні сили на сесії цього питання не порушували.

Сама ж фракція партії «Наш край» провела внутрішню чистку, виключивши одного з депутатів через неетичну поведінку.

«Він був у 2015 році зареєстрований у кандидати в депутати від «Нашого краю», пройшов до районної ради. У жовтні 2017 року там відбулися вибори, він подав заяву як кандидат у депутати від Аграрної партії. Було б правильно і справедливо, якби ви написали заяву про складання депутатських повноважень», — зазначає керівник фракції партії «Наш край» в Ічнянській райраді Іван Пащенко.

«Я хочу подякувати Пащенку Івану – це золота людина, він завжди допомагав. Я дякую партії «Наш край», я, до речі, не був членом їхньої партії, буду позафракційним депутатом», — говорить депутат Ічнянської районної ради, позафракційний, Валентин Борщ.

 Загалом під час сесії депутати розглянули 12 питань, затвердили низку важливих пунктів: подовжили пільгову програму для хворих із нирковою недостатністю, дали дозвіл на створення нового комунального закладу «Інклюзивно-ресурсний центр».

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button