Суспільство (відео)

Невідомі місця нашої Сіверщини: медіа-проект Ukraїner (Відео)

16 подорожей різними регіонами України – така мета медіа-проекту Ukraїner. Журналіст і блогер Богдан Логвиненко, автор цього унікального проекту, створив свою команду однодумців, щоб показати світові невідому Україну.

«У нас доволі велика команда. Якщо рахувати з усіма волонтерами, то понад 100 осіб. Це вже шоста наша експедиція Сіверщиною, до цього в нас була Полтава, Полісся, Приазов’я, Закарпаття, Бессарабія», автор проекту Ukraїner Богдан Логвиненко.

Команда намагається відкрити нові сторони України, зібрати якомога більше людських історій, цікавинок про культуру регіонів і відкрити нові маршрути. Під час експедиції Сіверщиною їх дуже здивував чоловік, який створив власний музей у селі Москалі неподалік Чернігова

«Це проста сільська хата, з якої він зробив міні-етнографічний музей. Він просто зібрав там колекції різних речей побуту саме того села і саме вашого регіону. Спостерігати за тим, як людина про це все розповідає і чим для нього є оці, здавалося, просто старі, для когось здебільшого непомітні речі – це було надзвичайним задоволенням»,учасниця проекту Ukraїner Наталія Панченко.

Експедиція триватиме ще півтора року. Після її завершення всі зібрані матеріали будуть опубліковані на сайті, щоб кожен охочий зміг зацікавитися невідомими куточками нашої країни.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button