Суспільство (відео)

Незвичний рекорд: у Холмах створили найбільшу карту України з кришечок (Відео)

Карта України з кришечок, яку створили у селищі Холми Корюківського району найбільша в Україні. Цей незвичний рекорд зовсім скоро зафіксують у книзі рекордів України. Участь у створенні панно взяли працівники та учні місцевої школи.

Ідея створення карти виникла ще влітку. Все почалось з розчистки парку біля школи. Працівники та учні школи назбирали чимало сміття, потім з’явилась ідея творчого застосування побутових відходів.

«Я біолог, мої заступники біологи , то у нас в школі біологічна освіта йде з давніх давен», — директор Холминської ЗОШ Олександр Шевчик.

Кришечки збирали усім селищем, допомога надходила навіть зі столиці.

«Синіх, червоних у нас вистачало, а от жовтих була проблема і тоді ми звернулись через інтернет, хто може нам допомогти і відгукнувся депутат київради і вислав нам 5 мішків в основному жовтих кришечок і ми закінчили свою картину», — директор Холминської ЗОШ Олександр Шевчик.

Готове панно – це майже 10 000 кришечок. Головним творчим натхненником стала місцева майстриня Ірина Деньгуб. Під її пильним наглядом з’являлись головні символи України – соняшник, калина та вишивана карта.

«Я хотіла нанести вишивку кожної області , у мене не вийшло, масштаби не ті. І тому вирішили, що буде вишивана Україна. У зошиті креслила, я вже знаю скільки на один метр треба кришечок, я вдома робила такі  картини, пробувала», — майстриняІрина Деньгуб.

Перед тим, як кріпити різнокольорові кришечки, їх спочатку ретельно відмивали та відчищали від логотипів.

«Ми використовували ножі, наждачки, діти це робили на трудовому навчанні. Ми вдома це робили, мили, я їх і в пральній машині прала», — директор Холминської ЗОШ Олександр Шевчик.

Ну а після цього почалась найвідповідальніша робота – набивання сотень кришечок гвіздками на дерев’яний щит. Найбільший шмат роботи взяли на себе одинадцятикласники, орудували молотками не тільки хлопці, а й дівчата.

«Звичайно, були маленькі травми, прибивали пальці неодноразово, але ми були в такому захваті тим паче у нас випускний клас, ми робили це, розуміючи, що згадку якусь залишимо про себе», — учениця 11 класу Катерина Авдієвська.

«Ми працювали як одна команда, злагоджено, кожен намагався допомагати», — учениця 11 класу Ольга Пузир.

«Найскладніше було вішати, картина доволі важка, висота не маленька», — учень 11 класу Владислав Лукашевич.

Картину розміром 2 на 5 метрів повісили на стіну музичної школи. І тепер керівництво школи чекає на представників книги рекордів України.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button