Суспільство (відео)

«Ніхто цієї роботи краще за нас не зробить», – Віталій Копистко про службу в Нацполіції (Відео)

«Два роки без міліції. Влітку 2015-го в рамках реформи правоохоронних органів на київські вулиці вийшли перші українські поліцейські. Згодом із невеликими інтервалами в часі «копи» з’явилися в понад 30 містах України. Сьогодні всі вони відзначають професійне свято», – Альона Макаренко, журналіст.

Дата 4 серпня приурочена до дня підписання Закону «Про Національну поліцію». Чернігів став 12-м за чергою «патрульним» містом. Тоді, 19 лютого 2016 року, серед понад двохсот поліцейських присягу на вірність українському народові склав і Віталій Копистко.

 «Батько мій військовослужбовець, і якось так сталося, що в принципі з самого дитинства я мріяв саме про те, що моє життя також буде пов’язане зі службою в армії. Але на той момент, коли вже я пішов на службу до армії, це після закінчення університету, мені було вже 24 роки. Тоді моя мрія зазнала корегувань. І з 2005 року я служу в міліції, тепер вже в поліції», – розповідає Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції.

Ще більших корективів у життя всього українського народу внесли події 2014 року. Коли війна постукала у двері рідної країни, Віталій, як і сотні його колег, не зміг всидіти вдома.

«Впринципі, 2014 рік був самий «гарячий». Почалося формування як добровольчих батальйонів, на той момент міліцейських, так і зведених загонів уже з кадрових працівників органів внутрішніх справ. І саме до одного з таких загонів на чергову ротацію в листопаді 2014 року я офіційно поїхав у перше своє відрядження. Офіційно в мене було два відрядження – в листопаді 2014 і в травні 2015 року», – згадує Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції.

Так само не збирався чоловік стояти осторонь і реформи органів правопорядку. Тому сьогодні його називають обличчям і рупором чернігівської патрульної поліції.

«Оскільки у 2005 році я цілеспрямовано йшов до органів внутрішніх справ, то, коли розпочалася реформа, втрачати той досвід і взагалі цю роботу не хотілося. Дійсно були очікування на зміни на краще. І хотілося брати в цьому участь, не просто з якоїсь сторони, а саме взяти участь і дійсно щось змінити і для себе, і для суспільства також», – каже Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції.

На запитання, чи не розчарувався за цей час у власному виборі, майор поліції відповідає без запинки.

«Ні, розчарування немає. Змін усім хочеться швидко й великих. Але вже з досвідом розумієш, що зміни йдуть повільно. Тут більше, мабуть, люди, саме суспільство очікувало швидких змін, тому вони десь вбачають недоліки в роботі саме патрульної поліції, вони хочуть швидких змін. Але справа в тому, що ми працюємо з законодавством, і працюємо з ним так, на скільки воно змінюється. А змінюється воно повільно, і це, напевно, така основна проблема, через яку люди не бачать швидких змін на краще саме в роботі поліції, й особливо в роботі патрульної поліції», – Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції.

Крім патрульних, які стали так званою візитівкою реформи МВС, у структурі Нацполіції працюють підрозділи кримінальної та спеціальної поліції, поліція охорони, особливого призначення й органи досудового розслідування. І всі вони сьогодні отримують привітання.

— Я вітаю всіх колег із нашим святом – другою річницею Національної поліції. Бажаю всім міцного здоров’я, витримки, і щоб терпіння вистачало далі продовжувати службу, тому що ніхто цієї служби краще за нас не нестиме. Усіх зі святом!

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button