Суспільство (відео)

Нове пожежне депо на варті Кіптівської ОТГ (Відео)

Киптивская объединенная территориальная громада вновь празднует. Сегодня – в селе Подлесное. Здесь торжественно открыли собственное пожарное депо. Это будет способствовать быстрому реагированию на чрезвычайные события, усилит уровень безопасности на территории ОТГ и – главное – сохранит здоровье, жизнь и имущество жителей громады.

«Кіптівська об’єднана територіальна громада знову святкує. Сьогодні – в селі Підлісне. Тут урочисто відкрили власне пожежне депо. Це сприятиме швидкому реагуванню на надзвичайні події, посилить рівень безпеки на території ОТГ і – головне – збереже здоров’я, життя і майно жителів громади», – Альона Макаренко, журналіст.

До цього найближча пожежна частина від села розташовувалась на відстані близько 40 кілометрів, тому дорога екіпажу рятувальників після екстреного виклику займала майже годину.

Відкриття пожежної станції в таких віддалених населених пунктах – це ще один реальний крок реформ, які відбуваються в державі, зазначив голова ДСНС України Микола Чечоткін, який особисто прибув на урочистості до Підлісного.

«У рамках децентралізації на перше місце зараз виходять питання безпеки населення й територій, питання захисту їх від надзвичайних ситуацій, пожеж і таке інше», – наголосив голова ДСНС України генерал-лейтенант Микола Чечоткін.

Штат нового підрозділу налічує 7 осіб, цілодобове чергування будуть забезпечувати 3 вогнеборці, які зможуть оперативно виїхати за викликом. Територія обслуговування місцевої пожежної команди охоплюватиме 12 населених пунктів.

«Це депо побудоване за кошти територіальної громади, автомобіль було надано ДСНС, при цьому особовий склад пожежної команди, які також від територіальної громади, пройшов навчання в наших підрозділах, і з сьогоднішнього дня вони беруться до чергування, зокрема й чергування в загальній системі реагування на надзвичайні ситуації», – зазначив голова ДСНС України генерал-лейтенант Микола Чечоткін.

Розділити радість із мешканцями громади та привітати їх із чудовою подією завітала помічниця народного депутата України Валерія Давиденка, депутат обласної ради Ірина Грозенко.

«Мені сьогодні випала велика честь вітати вас від імені народного депутата із відкриттям чергового об’єкта соціальної інфраструктури – пожежної частини в селі Підлісне. 01:14-01:22 Разом із вами ми вже багато відкрили об’єктів у цій громаді, темпу знижувати не будемо, а рухатимемось тільки вперед», – наголосила голова відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

Після урочистого перерізання стрічки почесні гості мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою та озброєнням рятувальників, яке тим часом освятив настоятель Свято-Троїцької церкви протоієрей Іоан. За цим із неприхованою радістю спостерігають місцеві жителі, які роками мріяли і таки дочекалися свого пожежного депо.

«Не в кожному селі, не в кожній громаді на сьогоднішній день відбуваються такі свята – відкривається пожежне депо, не в кожному селі, наголошую – селі, надаються робочі місця людям», — зауважила Наталія Дмитрик, староста села.

Ой, це для села дуже велика справа. Нехай воно краще не трапляється таке лихо, але дуже добре, що зробили таку послугу нам, – радіє місцева жителька Ольга Бовша.

І зупинятися на досягнутому Кіптівська ОТГ не збирається.

«Як бачите, крок за кроком ми рухаємось вперед. Це один із об’єктів, які ми вводимо в експлуатацію, на кінець року в нас ще три об’єкти – ми введемо в експлуатацію лікарську амбулаторію в селі Кіпті, два будинки культури, перекритий дах у будинку села Вовчок, відремонтовані котельні, побудовані й відремонтовані дороги, освітлення на вулицях. Це все результат того, що ми разом із вами повірили в процес децентралізації і сьогодні маємо такі результати», – зазначив голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма.

Журналіст Альона Макаренко

Оператор В’ячеслав Скрипник

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button