Суспільство (відео)

Новоствореним об’єднаним громадам Чернігівщини обіцяють допомогу (Відео)

Вперше після виборів зустрілися між собою новообрані голови об’єднаних громад.

Місцем зустрічі стала обласна рада. Керівників громад зібрали на спільне засідання постійних комісій. Голів попрохали з усією відповідальністю поставитися до формування команд на місцях, адже від цього залежить майбутнє нових громад.

— На вас лягає велика відповідальність формування команд. За цим стоять люди, — Валентин Мельничук, перший заступник голови облради.

На нових голів об’єднаних громад очікує нелегкий етап становлення, каже виконавчий директор регіонального відділення асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко.

Потрібно працювати над вирішенням багатьох проблем, зокрема ремонтом доріг, соціальної інфраструктури міст і сіл. Вона готова підставити плече громадам, аби ті твердо стали на ноги. В обласній раді обіцяють допомогти і з формуванням бюджетів. Адже на носі новий рік.

— Напризволяще ми вас не кинемо. Будемо підтримувати, поки не станете на ноги. Люди мають відчути переваги децентралізації. Іншого шляху нема, — Ірина Грозенко, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Майбутнє Чернігівщини та й України саме за об’єднаними громадами, вважають лідери децентралізації в області. Нові територіальні утворення має надихати приклад перших 5-ти громад. На початковому етапі їм було непросто, але нині вони активно розвиваються і діляться досвідом з іншими.

Ще статті по темі

Back to top button