Суспільство (відео)

Обличчя чернігівських безхатьків на календарях (Відео)

Із підворіття у зірки – бродячі чернігівські собаки стали обличчям календарів наступного року та здобули собі родини. Чернігівські волонтери не знають, як розрахуватися за стерилізацію дворових котів і собак, тому влаштували благодійну акцію. За власні кошти надрукували календарі бродячих собак і запропонували зробити світлини своїм клієнтам. Відтепер у магазині «Кузя» продаються календарі, а виручені гроші йдуть на допомогу безпритульним.

«Ася покажи, нет. Покажи, как зайчик. Вот так, вот зайчик».

Ася нині зірка – її мордочка на календарі з’явилося тиждень тому, а до неї нині шикуються фанати.

«Лежать».

Місцева дітвора приходить до зоомагазину, де нині розмістилася резиденція Асі. Її на вулиці підібрала господиня цього зоомагазину ще три роки тому. Щодень носила її на роботу, щоб прилаштувати в добрі руки. Однак ніхто не забрав Асю в родину. Тепер вона – головна прикраса закладу.

«К нам приходят много людей специально для того, чтобы пообщаться с бездомными животными, погладить кошек. Приходят пообщаться с собачкой – это большей частью дети. Приходят также и взрослые забегают с работы, чтобы Асе купить какую-то вкусняшку. Проведать, погладить», — розповідає власниця зоокрамниці Інна Лучкіна.

Волонтери та продавці цього магазину постійно допомагають бездомним тваринам. Рятують їх від смерті та роблять вартісні операції. Також стерилізують котів і собак. Та останнім часом роблять це в кредит. За операції ветеринарам заборгували понад 50 тисяч гривень. А тому до фотосесії залучили й породистих домашніх улюбленців.

«Ми хотели показать то, что домашние питомцы могут помогать тем, кому не так в жизни повезло. Суть самого проекта в том, что денюжка, которая будет от продажи календарей, пойдет на помощь бездомным животным», — говорить зооволонтерка Марина Самусь.

А ще волонтери розробили сторінки для меню чернігівських ресторанів. Туди ж вклали й свої календарики. Просять клієнтів бути чуйними. Та поки що до благородної справи долучилося небагато місцевих кафе.

«Меню ми переробляємо. Тому що хочемо додати туди ось цю сторінку, щоб люди, окрім того, що вони скуштують якусь страву, могли ще й купити ось ці календарі», — зазначає власниця кафе «Блинная» Ольга Геращенко.

Поки що вдалося продати календарів майже на три тисячі гривень. Та цього вистачить лише на кілька операцій для собак. Тому волонтери просять підприємців долучитися до акції та розмістити благодійну сторінку в своєму меню.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Та то все добре! І бродячі пси, і допомога цим псам…і волонтери молодці! Але не всі!
    А чому всі мовчать з приводу того, що ця зірка-волонтерка Лучкіна уже який зоомагазин відкриває в місті і цікаво за який кошт?????
    І виграла бюджетний кікількохсоттисячний кошт на стерилізацію безхатьків, а в соцмережах розповідає про затрати на ту чи іншу тваринку і просить небайдужих чернігівців допомогти!!! Це як: і бюджетний кошт, і гроші від небайдужих,і магазинів у лучкіної вже дохріна і більше! І чомусь усі мовчать, служби не перевіряють, наскільки раціонально використовуються бюджетні кошти разом з ветклінікою на Святомиколаївській!!!

    1. Сколько слов.Сколько беспокойства, сколько справедливого гнева…А если зрить в корень ,элементарная зависть…Что лично вы сделали для этих обездоленных, брошенных,больных и, зачастую,никому не нужных дворняжек.

  2. Мне очень приятно, что люди искренне радуются нашим успехам! И мы тоже гордимся, что уже второй год победили в «Бюджете Участі». К сожалению, деньги выделенные из бюджета на стерилизацию бездомных животных закончились ещё в сентябре месяце. Но, мы решили не останавливать процесс стерилизации и рассчитывали только на свои силы. На сегодняшний день за 2017 год через нашу организацию было стерилизовано более 930 бездомных животных, чем мы несомненно гордимся.
    Мой бизнес тесно связан с волонтёрством. В первую очередь тем, что благодаря ему у меня больше возможностей помогать бездомным животным, в том числе и с пристройством. Я не зарабатываю на бездомных животных- наоборот, я им помогаю по мере своих возможностей.
    Целевое использование бюджетных средств — обязательно будет проверяться. Не переживайте!
    Бюджетные деньги не распространяются на помощь больным и травмированным животным — в таких случаях приходится делать целевые сборы.
    Я надеюсь, что полностью удовлетворила Ваш интерес и Вы не захлебнулись собственной желчью.
    С уважением, Лучкина Инна Леонидовна.

Back to top button