Суспільство (відео)

Обпалені знання: у Сновську згоріла гімназія (Відео)

Ми зараз знаходимося в Сновську, біля районної гімназії. Вчора тут трапилася пожежа. За словами очевидців, горіти почало з їдальні близько 17-ї вечора.

«Біля їдальні почало горіти, потім пожежа розійшлася по всій школі. Згорів комп’ютерний клас і кілька класів. Десь о 20-й вечора пожежу локалізували. Точної причини ще не сказали, але попередньо – замикання електропроводки. Завтра будуть батьківські збори, вирішуватимуть, що робити далі. Ми дуже засмучені», — учні 10 класу Щорської районної гімназії Руслан Кожанов, Жигалов Дмитро.

Вогонь з їдальні швидко поширився по школі – полум’ям охопило обидва поверхи. Рятувати гімназію приїхали не лише місцеві вогнеборці, а й з сусідніх районів. Усього – 7 екіпажів. Завдяки їхній злагодженій роботі і вдалося врятувати навчальний заклад від повного згоряння.

«Пожежа розпочалася десь о 17.30-18.00. Я о 17-й покинув школу, все було спокійно. О 18-й уже повним ходом була пожежа.Почало горіти з їдальні. Причину встановлюють. Слава Богу, згоріла не вся школа, їдальня повністю знищена, пошкоджений дах, під час гасіння залило кілька класів. Батьки схильні до того, щоб зробити додатково тиждень канікул і за цей час провести косметичний ремонт у тих приміщеннях, які не постраждали від вогню. Бо все закопчено і водою залито. Щоб продовжити навчання в стінах рідної гімназії. Ремонт дороговартісний – це відбудова їдальні. А на ремонт даху пошкодженого і кількох класів ми звертаємося по допомогу до батьків, громадськості, обіцяє допомогти влада району і області», — директор гімназії Олександр Щербина.

Цікаво, що пожежники версію із замиканням електропроводки вважають маловірогідною. Натякають на те, що гімназія загорілася через людську халатність.

«Зателефонували нам зі Сновської гімназії учні і повідомили про пожежу. Виїхало кілька бригад. Короткого загоряння не могло бути, на мою думку. Хтось у їдальні залишив обігрівач чи нагрівальний прилад. Проводиться слідство. Районна поліція розбирається. Скоріше за все, це електроприлад, а не замикання», — начальник Сновського районного сектору ДСНС в Чернігівській області Андрій Терещенко.

Хай би там що, але для учнів і персоналу гімназії ця пожежа є великою бідою. Будемо сподіватися, що сновську альма-матер відновлять якомога швидше, адже знання – це найцінніший скарб і здобувати його діти повинні в комфортних умовах.

Ще статті по темі

Back to top button