Суспільство (відео)

«Одіозний Фенікс»: в транспортну сферу повертається лобіст нелегалів (Відео)

У сфері обласних перевезень черговий скандал. А все через те, що до складу конкурсного комітету з визначення переможців на міжобласних та міжрайонних рейсах включили одіозну фігуру – нинішнього начальника управління промисловості Чернігівської ОДА Юрія Аношенка.

«У 2014 році він керував транспортним відділом при ОДА і лобіював інтереси нелегальних перевізників, які з 2014 року захопили більше 50% ринку нашої області. У 2014 році з подачі Аношенко був нагороджений найбільший нелегал  — Пешков Геннадій почесною грамотою адміністрації», — розповідає голова комітету з питань промисловості, транспорту та зв’язку Громадської ради при ОДА Віктор Мошко.

Через панування нелегалів місцевим легальним автотранспортним підприємствам стало нерентабельно обслуговувати деякі напрямки і вони просто закривались.

«Щорс, Мена, Ріпкінський напрямок на підході, Городнянське, Корюківське АТП, вони вже закрились, їх вже нема», — додає голова комітету з питань промисловості, транспорту та зв’язку Громадської ради при ОДА Віктор Мошко.

Перевізники та члени комітету побоюються, що з поверненням Юрія Аношенка у цю сферу, ситуація погіршиться ще більше. А тому написали звернення до голови обласної адміністрації Валерія Куліча із вимогою втрутитися в ситуацію і виключити з комітету «лобіста» нелегалів.

Пропозиція включити Юрія Аношенка до складу комітету надійшла від начальника управління промисловості та транспорту ОДА Сергія Меженного.

«Людина найбільш фахова у цій галузі, по друге у нас 20 членів конкурсного комітету і кожен приймає рішення за власним бажанням. Я дивлюсь по тим рокам, які ми спільно працювали, я не помічав жодного лобіювання інтересів нелегалів з його боку. Я радився коли я був новою людиною, по деяких питаннях, і отримував кваліфіковану пораду», — відмічає начальник управління промисловості та транспорту ОДА Сергій Меженний.

Дивує той факт, що чиновник умовчує про мітинги перевізників у 2014 році. Саме тоді завдяки численним протестам у центрі Чернігова пана Аношенка програли з транспортної сфери.

Але нелегали не хочуть втрачати транспортний ринок, а тому всіляко намагаються повернути до кураторства свого лобіста.

Сергій Меженний визнає, що нелегали завдають значної шкоди для «здорового» існування транспортного сполучення.

«Ми почали активно працювати з грудня минулого року, декілька десятків протоколів скеровані до суду. Ну, поки позитивних результатів небагато», — зазначає начальник управління промисловості та транспорту ОДА Сергій Меженний.

Члени комітету з питань промисловості, транспорту та зв’язку Громадської ради при ОДА розповідають, що введення Аношенка до складу комітету – це негласна вказівка від заступника голови ОДА – Сергія Сергієнка, який донедавна курував транспорту сферу області.

В Громадській раді заявляють, що дати негласну вказівку своєму підлеглому Сергія Сергієнка «попросив» один із народних депутатів.

«Питання яке ви задали, я вам доповів, воно не відноситься до сфери моєї відповідальності. Ви зрозуміли чи ні? Негласних завдань у нас в адміністрації не відбувається, у нас керуються всі згідно своїх обов’язків посадових. В тому числі і я», — наголошує заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко.

Риторичне питання – невже Сергій Сергієнко і Сергій Меженний не розуміють, що такими вчинками грубо порушують закон і по суті є фігурантами корупційної справи?!

Представники комітету з питань промисловості, транспорту та зв’язку Громадської ради сподіваються, що очільник адміністрації відреагує на їх звернення.

І перевізникам не доведеться як раніше збирати мітинги під стінами адміністрації.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button